Νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, η τουρκική πλευρά επικοινώνησε με την ελληνική πλευρά και πρότεινε όπως η διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών Επαφών λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Η ελληνική πλευρά αποδέχθηκε την πρόσκληση, επισημαίνουν.
Η προφητική δήλωση Παυλόπουλου στις «Αντιθέσεις»
Αποκαλυπτικός ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος στις «Αντιθέσεις», το βράδυ της Παρασκευής. Ειδικότερα, αίσθηση προκάλεσαν τα όσα ανέφερε για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, για την ΑΟΖ, για την Τουρκία ακόμη και για τον ρόλο της Ευρώπης.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παυλόπουλος σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις ο μίλησε στην εκπομπή και στον Γιώργο Σαχίνη. Ανέφερε την ανάγκη θωράκισης του Εθνικού μας κύρους, μέσα από την υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων πάνω στη στέρεη βάση του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου.
Ο κ. Παυλόπουλος, έστειλε πολλαπλά μηνύματα προς τον Τούρκο Πρόεδρο εξηγώντας τι σηματοδοτεί η αλαζονεία στην πολιτική. «Η Ελλάδα οφείλει να καθιστά σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει ούτε κατ’ ελάχιστο από τις θέσεις που της αναλογούν κατά τη πλήρη εφαρμογή της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας», υπογράμμισε ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. ο οποίος αναφέρθηκε και στον ρόλο της Ευρώπης προς αυτή τη κατεύθυνση.
Παράλληλα, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στα λάθη, στις διχόνοιες και στους λαϊκισμούς και στα όσα μας δίδαξε το παρελθόν καθώς μπροστά στις ευθύνες του μέλλοντος, οφείλουμε όπως είπε να υιοθετήσουμε όρους σύμπνοιας και ενότητας.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν αποκαλυπτικός και σε σχέση με τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αόρατο εχθρό – τον Κορωνοϊό-, στέλνοντας τα δικά του μηνύματα ζωής.
Στο πλαίσιο της εκπομπής «Αντιθέσεις», η οποία άνοιξε τον θεματικό κύκλο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, βάζοντας στο επίκεντρο την σημασία του εορτασμού, την Εθνεγερσία, τα συντάγματα των πρώτων Εθνοσυνελεύσεων και όχι μόνο, ο Προκόπης Παυλόπουλος ξεδίπλωσε μοναδικά την έννοια του Έθνους και τη σημασία της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού στη διαμόρφωση των εξελίξεων αλλά και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
Σχόλια