Σοβαρές καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ: «Απαράδεκτες οι συνθήκες στο νοσοκομείο Κιλκίς»

Ελλάδα
Σοβαρές καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ: «Απαράδεκτες οι συνθήκες στο νοσοκομείο Κιλκίς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παρά τις καταγγελίες μας δεν διορθώθηκε η κατάσταση - Καλούμε την 4η Υ.ΠΕ. και τον Ε.Ο.Δ.Υ. να παρέμβουν»

Απαράδεκτη χαρακτηρίζεται η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Κιλκίς σύμφωνα με τις καταγγελίες του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κ. Μιχάλη Γιαννάκου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «στο Νοσοκομείο Κιλκίς η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Καλούμε τον Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. που έχει κάνει πολλές θετικές παρεμβάσεις στα Νοσοκομεία ευθύνης του να λάβει δραστικά μέτρα. Μέσα σε μία εβδομάδα στην Ορθοπεδική κλινική που συστεγάζεται με την Χειρουργική κλινική βρέθηκαν 4 εργαζόμενοι και 4 ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό».

Όπως τονίζει «τουλάχιστον 120 εργαζόμενοι νόσησαν συνολικά στο Νοσοκομείο. Η διαχείριση των περιστατικών επικίνδυνη. Ύποπτα κρούσματα μαζί με τα θετικά. Ανάπτυξη κλινικών κορωνοϊού χωρίς να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας».

Συνεχίζοντας τις σοβαρές καταγγελίες ο πρόεδρος αναφέρει πως «στο τμήμα (2) covid-19 εδώ και δύο (2) μήνες, δεν υπάρχει μη μολυσματικός χώρος για διάλειμμα, δεν υπάρχει μη μολυσματική τουαλέτα, δεν υπάρχει βρύση για πλύσιμο χεριών κατά την αποχώρηση. Οι εργαζόμενοι δεν τρώνε επί 8 ώρες, δεν πίνουν νερό για να μην χρειαστεί να ουρήσουν και όταν αποχωρούν δεν υπάρχει βρύση για να πλυθούν και πηγαίνουν σε άλλα τμήματα με αποτέλεσμα να γίνετε εσωτερική διασπορά».

Επισημαίνει πως: «Ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται στο ίδιο τμήμα (1) covid-19 με κίνδυνο να υπάρχει εσωτερική επιμόλυνση», ενώ «υπάρχουν διάσπαρτες φιάλες οξυγόνου 50 λίτρων σε θαλάμους ασθενών μη στερεωμένες», ενώ αναφέρει πως «διεγερτικός ασθενής έπεσε από το κρεβάτι και έριξε την φιάλη».

«Στο νοσοκομείο βρίσκετε κλιμάκιο ελεγκτών από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Έχουμε στη διάθεσή μας αναφορές γιατρών που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω», καταλήγει ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News