Κορωνοϊός - Εμβολιασμοί: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για τους άνω των 85

Ελλάδα
Κορωνοϊός - Εμβολιασμοί: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για τους άνω των 85

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το απόγευμα της Δευτέρας ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των πολιτών για τον εμβολιασμό

Από το απόγευμα της Δευτέρας ξεκινά η διαδικασία της ηλικιακής ομάδας άνω των 85 ετών.

Ειδικότερα, μετά τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα ραντεβού των πολιτών για τον εμβολιασμών που σε αυτή τη φάση θα αφορά του πολίτες άνω των 85.

«Η παρουσίαση της πλατφόρμας για τα ραντεβού των πολιτών για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19, θα γίνει στην αυριανή τακτική ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας στις 18:00. Η λειτουργία της για τους πολίτες ηλικίας 85 ετών και άνω, θα ξεκινήσει αμέσως μετά».

Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στις 20 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση  του σχεδίου «Ελευθερία» με τον εμβολιασμό των υγειονομικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου. Επίσης, μέχρι 20 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εμβολιασμού των φιλοξενουμένων και εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας, μονάδες χρόνιας φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης. Αναμένεται να εμβολιασθούν περίπου 120.000 άτομα.

Μέχρι χθες, Σάββατο 9 Ιανουαρίου είχαν εμβολιασθεί με την πρώτη δόση του εμβολίου 40.163 άτομα. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του μήνα  να εμβολιαστούν 220.000 άτομα, έχοντας εξασφαλίσει για αυτούς και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Αναλυτικές οδηγίες για τον προγραμματισμό του ραντεβού ΕΔΩ

Αναλυτικές οδηγίες για τους χρήστες των ΚΕΠ ΕΔΩ

Αναλυτικές οδηγίες για τους χρήστες των φαρμακείων ΕΔΩ

Ποιοι ακολουθούν

Μετά τους πολίτες από 85 ετών και άνω, η προτεραιοποίηση θα προχωρήσει με βάση την ηλικία και ανά πενταετία μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όλων των πολιτών από 70 ετών και άνω, ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων.

Προτεραιότητα μετά τους ηλικιωμένους έχουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Καθώς ο αριθμός των χρονίως πασχόντων είναι πολύ μεγάλος και με δεδομένο ότι τα εμβόλια θα φτάνουν στην Ελλάδα σε δόσεις, πραγματοποιείται ειδικότερη προτεραιοποίηση και σε αυτούς.

Οι ογκολογικοί ασθενείς υπό χημειοθεραπεία, οι μεταμοσχευμένοι και οι αιμοκαθαιρόμενοι θα προηγηθούν, ενώ ειδική μέριμνα αναμένεται να δοθεί και για άλλες κατηγορίες νοσημάτων για όσους φέρουν πολύ βαριά την εκάστοτε ασθένεια.

Για παράδειγμα, και σύμφωνα με πληροφορίες, οι παχύσαρκοι αναμένεται να λάβουν, επίσης, προτεραιότητα, καθώς η παχυσαρκία είναι από τις καταστάσεις υγείας που αλληλεπιδρά πολύ άσχημα με την Covid-19, οδηγώντας πολύ συχνά σε μοιραία κατάληξη τους ασθενείς.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News