Εκτάκτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων - Ανοιχτά τα σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές

Ελλάδα
Εκτάκτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων - Ανοιχτά τα σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποφασίζουν για τις περιοχές που είναι σε "σκληρό" lockdown

Με το βλέμμα στραμμένο στους ειδικούς είναι κυβέρνηση, γονείς και εκπαιδευτικοί. Ανατροπή δεδομένων προέκυψε όσον αφορά τη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, για τον κορωνοϊό, αφού αυτή τελικά έγινε σήμερα, και όχι αύριο όπως είχε γίνει γνωστό.Το πότε θα γινόταν αυτή η τηλεδιάσκεψη των ειδικών έξει εξελιχθεί σε σίριαλ, αφού αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα, όμως για άγνωστο λόγο μετατέθηκε για την Παρασκευή.

Ωστόσο σύμφωνα με την εκπομπή "Live News" του Mega, τελικά η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 6 και ολοκληρώθηκε δύο ώρες αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή εισηγείται άνοιγμα των σχολείων και στις «κόκκινες» περιοχές ενώ κλειστά θα παραμείνουν από τις 11 - 17 Ιανουαρίου τα σχολεία στο δήμο Σητείας λόγω των κρουσμάτων.

Αύριο αποφασίζουν για το εμπόριο

Με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, στην αυριανή προγραμματισμένη σύσκεψη, βασικό θέμα θα είναι σύμφωνα με το thetoc.gr όλα τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας του κορωνοϊού τα οποία θα κρίνουν εάν είναι δυνατή η επαναλειτουργία των καταστημάτων μέσω του click away, αλλά και το εκ νέου άνοιγμα των κομμωτηρίων και των βιβλιοπωλείων που λειτούργησαν την περίοδο των εορτών.

Ένα ακόμη κυριάρχο ζήτημα που θα τεθεί επί τάπητος είναι η δια ζώσης επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας. Οι ειδικοί θα κρίνουν το αν και πότε είναι εφικτή η επιστροφή και αυτών των μαθητών στα θρανία.

Με βάση τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας τα σχολεία αυτά θα ανοίξουν αύριο αλλά μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ νηπιαγωγεία, δημοτικά, ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και βρεφονηπιακοί θα λειτουργήσουν δια ζώσης από τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις όποιες αποφάσεις, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο στις έξι το απόγευμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News