Sms: Ποιος κωδικός στο 13033 «κόβεται» τα Θεοφάνια

Ελλάδα
Sms: Ποιος κωδικός στο 13033 «κόβεται» τα Θεοφάνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μετακινήσεις γίνονται με SMS στο 13033 μόνο για τους προβλεπόμενους κωδικούς

Πιο περιορισμένες θα είναι οι μετακινήσεις των πολιτών τα Θεοφάνια, συγκριτικά με τις αντίστοιχες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με τον φετινό εορτασμό να βρίσκεται υπό τη σκιά αυστηρού lockdown.

Ειδικότερα, μετά την πρόσφατη απόφαση για πιο εντατικά μέτρα για τον κορωνοϊό, από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο», όπως είναι η Δυτική Αττική, η απαγόρευση μετακινήσεων ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη για μετακινήσεις

Παράλληλα, δεν υπάρχει αυτή τη φορά πρόβλεψη για οικογενειακές συναθροίσεις, όπως συνέβη στις γιορτές, στέλνοντας τότε τον κωδικό 6.

Οι μετακινήσεις γίνονται με SMS στο 13033 μόνο για τους προβλεπόμενους κωδικούς.

Υπενθυμίζεται πως μόνο για τρεις λόγους μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί μεταξύ 21:00 – 05:00 και αυτοί είναι για υγεία, βόλτα με το κατοικίδιο ή εργασία, όπου στην τελευταία περίπτωση είναι απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη.

Με τον κωδικό 1: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας.

Με τον κωδικό 6: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου κοντά στην οικία τους.

Οι κωδικοί μετακίνησης

Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται ύστερα από σχετική επικοινωνία.

Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κρεοπωλείο), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία (π.χ. εφορία) ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Φωτογραφία: unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

In.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News