Ελλάδα

Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων: Πως θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα - «Πριν το γενικό πληθυσμό τα εμβόλια των εκπαιδευτικών»

Τι θα γίνει με Γυμνάσια, Λύκεια και ΑΕΙ; - «Οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν από το γενικό πληθυσμό», δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός

Διευκρινίσεις για το άνοιγμα των Σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου έδωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως παρουσίασε τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων και σημείωσε ότι θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων.

Την ίδια ώρα, όπως είπε η υπουργός, θα υπάρξουν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές ενώ όπου υπάρχει δυνατότητα θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι για τους ίδιους λόγους.

Παράλληλα, η ίδια τόνισε πως «τα ολοήμερα θα λειτουργήσουν κανονικά».

«Πριν το γενικό πληθυσμό τα εμβόλια για τους εκπαιδευτικούς»

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε, ακόμη, πως οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν από τον γενικό πληθυσμό, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

Η υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε, επίσης, ότι θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς για να κάνουν προληπτικά τεστ από τις 14:00 έως τις 17:00.

«Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να υπάρξει μια εικόνα» ανέφερε η κ. Κεραμέως, προσθέτοντας ότι η πλατφόρμα αυτή αφορά και στους μαθητές του λυκείου που μπορούν να ζητήσουν μέσω αυτής την εξέτασή τους.

Ο ΕΟΔΥ, παράλληλα, θα κάνει δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.

Πότε ανοίγουν Γυμνάσια, Λύκεια και Πανεπιστήμια

Ερωτηθείσα πότε θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια, η κ. Κεραμέως απάντησε πως το θέμα θα εξεταστεί με τους ειδικούς.

Αναφορικά με τα πανεπιστήμια, η υπουργός εξήγησε πως δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για δια ζώσης μαθήματα ενώ θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες εξετάσεις.

(Φωτογραφία Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια