Θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην ορκωμοσία; - «Θα ανοίξουμε κανονικά τους ναούς τα Θεοφάνια»

Ελλάδα
Θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην ορκωμοσία; - «Θα ανοίξουμε κανονικά τους ναούς τα Θεοφάνια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγνωστο αν θα παραβρίσκεται στην ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι ναοί, αύριο, ημέρα των Φώτων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρα Δικαιάκο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», δήλωσε πως οι ναοί θα λειτουργήσουν κανονικά για τα Θεοφάνεια, παρά τη σχετική απαγόρευση από την πολιτεία λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Τελικά, θα παραστεί ο Ιερώνυμος στην ορκομωσία;

Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος, δεν θα δώσει το παρών στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, καθώς θεσμικά ο Αρχιεπίσκοπος παρευρίσκεται στην ορκωμοσία του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα παραστεί τελικά στην ορκωμοσία των νέων υπουργών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, χωρίς όμως να ορκίσει ο ίδιος τους νέους υπουργούς.

«Αν ορκιζόταν ο πρωθυπουργός, θα ήταν διαφορετικά» είχε πει, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Βέβαια, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αρχιεπίσκοπος θα παραστεί μόνο στην ορκωμοσία του πρώτου γκρουπ (η ορκωμωσία θα γίνει σε τρεις ομάδες, με την πρώτη να ορκίζεται στις 11 το πρωί).

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου ανέφερε επίσης ότι έπρεπε να έχει ενημερωθεί ο κ. Ιερώνυμος για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, όμως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επικοινωνίας του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό.

ο κ. Δικαιάκος - από την πλευρά του - τόνισε πως αν υπήρχε ενημέρωση της Ιεράς Συνόδου, πριν από την απόφαση της κυβέρνησης να μην λειτουργήσουν οι ναοί, θα υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση από την Ιερά Σύνοδο.

Μάλιστα, σημείωσε πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεκίνησε την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, χρησιμοποιώντας μια φράση του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής: «Τα συμφωνηθέντα τηρούνται».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου ανέφερε πως αν χρειαστεί θα πληρώσει ο ίδιος το πρόστιμο για εκκλησία που θα λειτουργήσει κανονικά και πως «κανείς λοιμωξιολόγος δεν είπε να γίνει αυτό το lockdown» στις εκκλησίες.

Πηγή: ethnos.gr, cnn.gr

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News