Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού - Δείτε πότε και πώς θα κλείνετε ραντεβού

Ελλάδα
Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού - Δείτε πότε και πώς θα κλείνετε ραντεβού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν οι αιτήσεις για εμβολιασμούς από την ειδική πλατφόρμα», όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Θεμιστοκλέους

Για τους τρόπους που μπορεί να κλείσει κάποιος ραντεβού εμβολιασμού μίλησε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού θα ανοίξει από τις 11 Ιανουαρίου. Υπάρχουν τρεις τρόποι να κλείσει κάποιος το ραντεβού του.

  • Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα τους έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που θα χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν το ραντεβού τους.
  • Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr μπορεί κάποιος με το ΑΜΚΑ του να δει αν είναι στις ομάδες που εμβολιάζονται και να κλείσει ραντεβού.
  • Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά, θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού σε φαρμακεία και ΚΕΠ.

Τέλος, ανέφερε ότι καταγράφονται όσοι κάνουν εμβόλια, σε συνεργασία με την επιτροπή διαφάνειας και με συνεχείς ελέγχους.

Ποιος ο στόχος

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεμιστοκλέους, τουλάχιστον 220 χιλιάδες εμβόλια προγραμματίζεται να έχουν γίνει μέχρι τα τέλη του μήνα, επίσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι από τις 27 Δεκεμβρίου έχουν γίνει 9.528 εμβολιασμοί στη χώρα μας, τονίζοντας ότι: «Αρκετές χώρες της Ευρώπης έχουν κάνει ελάχιστους εμβολιασμούς μέχρι σήμερα. Έχουμε πετύχει εμβολιαστική κάλυψη που μας κατατάσσει στον μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε.», είπε.

Σήμερα παραλήφθηκαν άλλες 83.850 δόσεις, ενώ στο απόθεμα βρίσκονται συνολικά 152.580 δόσεις.

«Στόχος μας είναι για μέχρι τέλος του μήνα να έχει εμβολιαστεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων, έχοντας εξασφαλίσει τη δεύτερη δόση τους. Αν προστεθούν οι παραδόσεις άλλων εμβολίων, όπως της Moderna θα αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών εμβολιασμός», είπε.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα για τους μελλοντικούς εμβολιασμούς, ανέφερε: «Σήμερα έκαναν εμβολιάσου σε 56 νοσοκομεία. Έγιναν σήμερα 5.655 εμβολιασμοί για τον ιό. Ο ρυθμός αυτός θα συνεχιστεί μέχρι τις 8 Ιανουαρίου που προστεθούν άλλα 55 νοσοκομεία στην επιχείρηση. Τότε ο ρυθμός θα αυξηθεί στους περίπου 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News