Χρήστος Ταραντίλης: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ελλάδα
Χρήστος Ταραντίλης: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 44χρονος καθηγητής αποτελεί μια προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στις 12 το μεσημέρι ανακοινώθηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη.

Ο Χρήστος Ταραντίλης είναι Έλληνας πολιτικός και πανεπιστημιακός καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών .

Εκλέχτηκε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου με τη Νέα Δημοκρατία, ως βουλευτής επικρατείας, στις βουλευτικές εκλογές του 2019.

Ο 44χρονος καθηγητής αποτελεί μια, προσωπική , επιλογή  του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Χρήστος Ταραντίλης, καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Λήψης Αποφάσεων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, δεν ήταν ακριβώς αυτό που συνηθίζαμε να λέμε «Νεοδημοκράτης».

Γεννημένος στα Εξάρχεια, τέλειωσε δημόσιο σχολείο.

Μετά τις σπουδές στην Πάτρα, τα μεταπτυχιακά στην Αγγλία (LSE), το διδακτορικό στο Πολυτεχνείο και το ναυτικό, ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα.

«Εκείνη την περίοδο, 2002-2003, άνοιγαν πολλές θέσεις στο πανεπιστήμιο.

Το τμήμα είναι από τα πιο καινούργια. Ιδρύθηκε το 1999-2000 και το εντυπωσιακό είναι ότι αυτή τη στιγμή έχει την υψηλότερη βάση εισαγωγής σε όλο το επιστημονικό πεδίο που συνδέει την οικονομία με τη διοίκηση και την πληροφορική», λέει ο ίδιος.

Αρθρογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο θεμάτων οικονομίας και ανάπτυξης, δημόσιας διοίκησης, περιβάλλοντος, παιδείας, έρευνας και τεχνολογίας.

Γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ από τον Ιανουάριο 2017 μέχρι και τις νικηφόρες εκλογές του Ιουλίου 2019.

ΠΗΓΗ – ΦΩΤΟ: tarantilis.online

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News