Ελλάδα

Στέλιος Πέτσας - Ακόμη πιο αυστηρό lockdown μέχρι τις 11 Ιανουαρίου

Από 11 Ιανουαρίου στόχος είναι να ξαναχτυπήσει το κουδούνι και τα παιδιά να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους

Σε έκτακτες ανακοινώσεις προχώρησε σήμερα Σάββατο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα με ισχύ τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα και απώτερο στόχο να καταστεί εφικτό το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

 

-Παίζουμε άμυνα και είναι ανάγκη ότι χτίσαμε όλοι μαζί να μην γκρεμιστεί από τη χαλάρωση λίγων ημερών. 

 -Εντείνουμε προσπάθειες και από αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου απο τις 6 το πρωί και μέχρι στις 11 Ιανουαρίου, τις 6 το πρωί μένουμε σπίτι.

 - Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των  δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν τα Χριστούγεννα .

-Σταματάει η παράδοση εκτός (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η  λειτουργία κομμωτηρίων,  ΚΤΕΟ, βιβλιοπωλείων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών και δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

-Επίσης επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

- Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανίων, Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους 

-Μένουμε ξανά σπίτι για να δώσουμε μια ανάσα στους ήρωες της πρώτης γραμμής που παλεύουν με τον covid.

-Από 11 Ιανουαρίου στόχος είναι να ξαναχτυπήσει το κουδούνι και τα παιδιά να απαλλαγούν από ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους , στο δεύτερο σπίτι τους.

Στις 11 Ιανουαρίου επιστρέφουμε στη σημερινή κατάσταση και με τα σχολεία μας ανοικτά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια