Δοξολογία για το 2021 στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

Ελλάδα
Δοξολογία για το 2021 στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την έναρξη της νέας ημερολογιακής χρονιάς

Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τέλεσε σήμερα την καθιερωμένη δοξολογία με αφορμή την έναρξη της νέας ημερολογιακής χρονιάς. «Το 2021 να είναι ένας χρόνος που θα μας δώσει πολλά, όχι επειδή μας τα χρωστάει, αλλά επειδή τα χρειαζόμαστε», ευχήθηκε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Το "παρών" έδωσαν, επιπλέον, ο μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου στην Ελλάδα, ο αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, εκπρόσωποι ξένων Εκκλησιών, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Τελετάρχης στη Δοξολογία ήταν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Με την τήρηση των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη Δοξολογία ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα σε όλους.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το νέο έτος: «Να προφυλάξουμε τον εαυτό μας, να προφυλάξουμε τους αδελφούς μας, γιατί η ζωή είναι το πολύτιμο δώρο που μας έχει δώσει ο Θεός»

 «Χρόνια πολλά, δημιουργικά και ευλογημένα σε όλους», ευχήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μέσω του ρ/σ της Εκκλησίας 89,5, για το νέο έτος.

 «Είναι οι μέρες που ανταλλάσσουμε ευχές και τις έχουμε ανάγκη όλοι μας, γιατί χωρίς να το καταλαβαίνουμε μας στηρίζουν», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος, ενώ αναφορικά με τις δυσκολίες της περασμένης χρονιάς τόνισε πως «είναι αλήθεια ότι έχουμε περιπέσει σε μια περιπέτεια, στην ταλαιπωρία της πανδημίας» και κάλεσε όλους «να προφυλάξουμε τον εαυτό μας, να προφυλάξουμε τους αδελφούς μας, γιατί η ζωή είναι το πολύτιμο δώρο που μας έχει δώσει ο Θεός».

Επιπρόσθετα, ευχήθηκε «και αυτές τις δυσκολίες που μας παρουσίασε η πανδημία να βρούμε κουράγιο να τις ξεπεράσουμε. Και έχουμε τη δύναμη. Να παρακαλέσουμε τον Θεό και ο Θεός θα μας ενισχύσει να τις ξεπεράσουμε. Εύχομαι σε όλους σας και πάλι Χρόνια Πολλά, Ευλογημένα και ιδιαίτερα καλή και δημιουργική η καινούργια χρονιά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφίες IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News