Β. Κικίλιας: «Να προσέξουμε αυτές τις ημέρες - Οι επόμενοι μήνες είναι οι μήνες των λοιμώξεων»

Ελλάδα
Β. Κικίλιας: «Να προσέξουμε αυτές τις ημέρες - Οι επόμενοι μήνες είναι οι μήνες των λοιμώξεων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δέκα περιοχές που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, οι οποίες είναι στο «κόκκινο»

Τους φόβους του εξέφρασε για άλλη μία φορά ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας - κατά την σημερινή ενημέρωσή - για τις ημέρες που έρχονται, αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, όπως είπε «θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, ωστόσο πρέπει να προσέξουμε πολύ αυτές τις γιορτές».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τις αποφάσεις που παίρνουμε, για να… σώσουμε όσο πιο πολλές ζωές γίνεται».

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Όλοι θέλουμε να κοινωνικοποιηθούμε, αυτές τις ημέρες, να κυκλοφορήσουμε, να αγκαλιάσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ωστόσο πρέπει να προσέξουμε, τα εμβόλια ήρθαν για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη υγειονομική κρίση».

Ο κ. Κικίλιας ζήτησε από όλους εμάς να «σκεφτούμε τους ηλικιωμένους, τους νοσηλευόμενους που δίνουν μάχη στα νοσοκομεία της χώρας μας», αναφέροντας ότι κάποιες περιοχές έχουν αυξημένα κρούσματα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε υπάρχουν δείκτες που πηγαίνουν καλύτερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε, είπε και αναφέρθηκε στις περιοχές όπου η επιδημιολογική κατάσταση, «κάθε άλλο παρά καλή είναι», όπως είπε και οι οποίες είναι οι εξής: Κάλυμνος, Κοζάνη, Κιλκίς, Δυτική Αττική, Έβρος, Ροδόπη, Θάσος, Φλώρινα, Λέσβος, Ξάνθη.

«Όπως είπε οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, καθώς ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι μήνες των λοιμώξεων». Στην Γερμανία ανακοινώθηκε, όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός ότι «είμαστε πολύ μακριά από την επιστροφή στην κανονικότητα και πρέπει να ζήσουμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες», ενώ στην Αγγλία οι ειδικοί δήλωσαν ότι είναι «αντιμέτωποι με τραγικές επιλογές αναφορικά με τους ασθενείς που νοσηλεύονται».

«Προσέξτε με τον τρόπο που θα κινηθείτε αυτές τις ημέρες για να μπορέσουμε να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω», είπε κλείνοντας την σημερινή ενημέρωσή του ο υπουργός, ευχόμενος υγεία για το νέο έτος.

Παναγιώτης Γαργαλιάνος: Καλύτερη ζωή από τα μέσα του 2021, αν τηρήσουμε τα μέτρα 

Στην ενημέρωση για την πανδημία βρέθηκε σήμερα και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, ο οποίος ανέφερε πως βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για την υγειονομική πορεία της χώρας. 

Από την μια πλευρά έχουμε το ελπιδοφόρο και ενθαρρυντικό μήνυμα ότι έχουμε επιτελούς εμβόλια και από την άλλη ότι το γεγονός πως μέχρι να πετύχουμε το 70% του εμβολιασμού για την συνολική ανοσία θα πρέπει να έχουμε τον νου μας και να ακολουθούμε τα μέτρα. 

«Ο ιός δεν συγχωρεί, κινείται ταχύτατα», τόνισε. 

Ο κ. Γαργαλιάνος ανέφερε πως έχουμε μπροστά μας κάποιος δύσκολους μήνες όμως μπορούμε να αναμένουμε μια καλύτερη ζωή, με ελεύθερες επαφές και αγορά, από τα μέσα του 2021, αν τηρήσουμε τα μέτρα. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News