Lockdown: Νέος τρόπος αγορών - Μετά το click away έρχεται το click in shop

Ελλάδα
Lockdown: Νέος τρόπος αγορών - Μετά το click away έρχεται το click in shop

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψώνια με ραντεβού, πώς θα λειτουργεί

Με στόχο το άνοιγμα των καταστημάτων να μην απέχει πολύ από τις χειμερινές εκπτώσεις που ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου, στην κυβέρνηση καταρτίζουν σχέδιο για την σταδιακή επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, προκειμένου να κινηθεί η αγορά με το άνοιγμα των καταστημάτων.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open, το υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζεται έναν νέο τρόπο αγορών για να διευκολύνουν τους καταναλωτές, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Το όνομα αυτού «click in the shop» το οποίο θα έρθει να συμπληρώσει το «click away».

Με το click in shop οι καταναλωτές θα μπορούν να πηγαίνουν στα καταστήματα κατόπιν ραντεβού και να δοκιμάζουν τα προϊόντα. Αυτό που επεξεργάζονται είναι εάν θα εξυπηρετείται ένας-ένας πελάτης μέσα στο κατάστημα ή εάν θα υπάρχει ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πελατών, ο αριθμός των οποίων θα καθορίζεται βάσει των τετραγωνικών του καταστήματος.

Γεωργιάδης: Η λειτουργία του λιανεμπορίου θα γίνει με κανόνες

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι στις αρχές του νέου έτους θα γίνουν συζητήσεις με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου. «Εφόσον συνεχίσει η εικόνα της πανδημίας να έχει πτωτική πορεία, ασφαλώς θα χαλαρώσουμε κάποια μέτρα», είπε ο υπουργός, ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν αυτό θα συμβεί από τις 8 Ιανουαρίου.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται και σύμφωνα με αυτό, με τα στοιχεία της πανδημίας και με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, θα παρουσιάσει την πρότασή του. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι αν όλα πάνε βάσει σχεδίου «θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου», προσθέτοντας ότι «σίγουρα θα υπάρχουν κανόνες».

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News