Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: «ΕμβολιάΖΩμαι Γιατί ΝοιάΖΩμαι»

Ελλάδα
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: «ΕμβολιάΖΩμαι Γιατί ΝοιάΖΩμαι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ.Πατούλης: «Στις αρχές του νέου έτους μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία καθώς η επιστήμη έχει το μεγαλύτερο όπλο ενάντια στην πανδημία, τον εμβολιασμό»

Φυλλάδια ενημέρωσης για τα ατομικά μέσα προστασίας και τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, διανεμήθηκαν σήμερα σε γειτονιές της Αττικής από εθελοντές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής.

Το ένα φυλλάδιο έχει τίτλο ΕμβολιάΖΩμαι Γιατί ΝοιάΖΩμαι και μεταφέρει το μήνυμα του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, που καλεί τους πολίτες να υιοθετήσουν και να προωθήσουν το μήνυμα για τον εμβολιασμό για τον Sars-Cοv-2. Μάλιστα, επισημαίνει 5 λόγους, για τους οποίους οι πολίτες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

  1. Παγκοσμίως η πανδημία μέσα σε έναν χρόνο: έχει προκαλέσει σχεδόν 74.000,000 θετικά κρούσματα έχει οδηγήσει σε 1.663,474 θανάτους (μέχρι τώρα)
  2. Στη χώρα µας η πανδημία σε λιγότερο από έναν χρόνο έχει προκαλέσει σχεδόν 130.485 θετικά κρούσματα έχει οδηγήσει σε 4.102 θανάτους (μέχρι τώρα)
  3. Υπάρχουν λίγα θεραπευτικά φάρμακα
  4. Δεν γνωρίζουμε, εάν όσοι ανέρρωσαν, έχουν ανοσία και για πόσο διάστημα
  5. Διαθέτουμε ήδη ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια.

Τη συγγραφή και την επιμέλεια του κειμένου έκαναν οι κ.κ. Τάσος Χατζής Μέλος ΔΣ του ΙΣΑ και Φώτης Πατσουράκος Αντιπρόεδρος ΙΣΑ.

Το δεύτερο φυλλάδιο αναφέρεται στη σύνδεση του καπνίσματος με τις σοβαρές επιπλοκές της Covid-19 και καλεί τους πολίτες να διακόψουν το κάπνισμα.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Στις αρχές του νέου έτους μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία καθώς η επιστήμη έχει το μεγαλύτερο όπλο ενάντια στον αόρατο εχθρό, τον εμβολιασμό. Η έναρξη σήμερα της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού για τον Sars-Cοv-2, ευελπιστούμε ότι σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας που απείλησε την ανθρωπότητα. Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι για τους επόμενους μήνες θα παραμείνουν ιδιαίτερα σημαντικά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σχολαστικοί, στην αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης, ειδικά για αυτό το διάστημα, της εορταστικής περιόδου. Όλοι μαζί αξιοποιώντας τα μέσα που μας δίνει η επιστήμη, θα νικήσουμε τον αόρατο εχθρό και τον χρόνο που έρχεται θα πάρουμε πίσω τη ζωή μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News