Γεωργιάδης για λιανεμπόριο: Πότε θα ληφθεί η απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων

Ελλάδα
Γεωργιάδης για λιανεμπόριο: Πότε θα ληφθεί η απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν υπάρχει απόφαση για παράταση του lockdown και για άνοιγμα εστίασης»

Την πρώτη εβδομάδα του 2021 θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμοξιωλόγων αναφορικά με το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 «αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά, εκεί που οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν ότι αυτές οι περιοχές είναι καθαρές από τον ιό, θα ανοίξουμε».

«Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θα μετρήσουμε τα δεδομένα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι «δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για την εστίαση γιατί υπάρχει "φρένο" από τους λοιμωξιολόγους».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι την Τετάρτη θα γίνει τηλεδιάσκεψη για τα χιονοδρομικά κέντρα, τα οποία, όπως είπε «έχουν πάθει πολύ μεγάλη ζημία». Τόνισε ότι δεν υπάρχει απόφαση για παράταση του lockdown προς το παρόν και επεσήμανε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι «τα χρέη είναι σε αναστολή. Όταν τελειώσει η πανδημία θα δούμε τον λογαριασμό και τότε θα ανοίξει η συζήτηση για τα μέτρα». Σε ό,τι έχει να κάνει με το click away ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως δόθηκε η δυνατότητα και για τηλεφωνικές παραγγελίες, εκτός από τις ηλεκτρονικές, «για να βοηθήσουμε τα μικρότερα και συνοικιακά μαγαζιά, αφού τα μαγαζιά είναι κλειστά λόγω του κορωνοϊού».

Πηγή: ethnos.gr

(Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News