Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής από τη Eurobank - «Ό,τι νοσταλγώ πιο πολύ - η ευχή μου για τη χρονιά που έρχεται»

Ελλάδα
Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής από τη Eurobank - «Ό,τι νοσταλγώ πιο πολύ - η ευχή μου για τη χρονιά που έρχεται»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ό,τι νοσταλγώ πιο πολύ - η ευχή μου για τη χρονιά που έρχεται» eίναι το θέμα του Χριστουγεννιάτικου διαγωνισμού Ζωγραφικής που διοργάνωσε φέτος η Eurobank για τα παιδιά των εργαζομένων

Συγκινητικός περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά ήταν ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής που διοργανώνει η Τράπεζα Eurobank.

Κι αυτό γιατί, μέσα από τις ζωγραφιές τους τα παιδιά κατέδειξαν το ιδιαίτερο κλίμα στο οποίο ζούμε την τελευταία περίοδο: Πόσο σημαντική είναι μια αγκαλιά με την οικογένεια, πόσο τους λείπει το σχολείο και οι φίλοι τους, μια βόλτα, μια εκδρομή πόσο δεν εκτιμούμε - καμιά φορά - όσα έχουμε δεδομένα.

Ο διαγωνισμός διενεργείται κάθε χρόνο και έχει θέμα από την επικαιρότητα. Παίρνουν μέρος όλα τα παιδιά των εργαζομένων ηλικίας από 4 έως 17 ετών.

Το έργο που βραβεύεται  στην πρώτη θέση, αποτελεί την χριστουγεννιάτικη ευχετήρια κάρτας του Ομίλου Eurobank.

Φέτος ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ενώ στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν 5 άτομα του Μουσείου και 2 στελέχη της Τράπεζας.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ανήκαν σε 3 ηλικιακά groups: 4-6 ετών, 7-11 ετών και 12-17 ετών.

Συνολικά κατατέθηκαν 696 έργα, από τα οποία επιλέχθηκαν 50 και από αυτά η Κριτική Επιτροπή κατέληξε στα 12 νικητήρια που κερδίζουν έπαθλα (500 ευρώ) , καθώς και στην επιλογή του πρώτου έργου το οποίο θα αποτελέσει τη φετινή ηλεκτρονική ευχετήρια κάρτα του Ομίλου.

Τα θέματα που απασχόλησαν τα παιδιά ήταν κυρίως η ανάγκη τους για επικοινωνία, η αγωνία, το σχολείο (στις μικρότερες ηλικίες) και η έλλειψη της παρέας και των συνομήλικων για τα μεγαλύτερα παιδιά.

Ενδεικτικά, το νικητήριο έργο με το σχολείο στη Δράμα εκφράζει την αγωνία, του 12χρονου καλλιτέχνη την επιθυμία αλλά και τη σημασία που έχει το σχολείο για τις τρυφερές ηλικίες – και έχει έρθει από μια περιοχή της Ελλάδας που έχει πληγεί ιδιαίτερα.  

Σε ένα άλλο έργο διακρίνουμε την επικοινωνία και τη ζεστή επαφή που όλοι και ιδιαιτέρως τα παιδιά  έχουν ανάγκη, ενώ τέλος, το έργο με το «αρχιτεκτονικό» σχέδιο εκφράζει τη ματιά ενός σύγχρονου έφηβου για το σπίτι και τη σχέση τους άλλους ανθρώπους.

Είναι εντυπωσιακό ότι από όλα σχεδόν τα έργα αναδεικνύεται ο ρόλος και η σημασία του σχολείου που αποτελεί πυρήνα της κοινωνικοποίησης των παιδιών, η ανάγκη τους για επικοινωνία, καθώς και το πώς τα παιδιά κάθε ηλικίας βιώνουν τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία. Και βεβαίως τα παιδιά εύχονται την επαναφορά στην καθημερινότητα την επιστροφή τους στο σχολείο που εκτός από το μάθημα προσφέρει παιχνίδι, χαρούμενες φωνές και φίλους.

Τα υπόλοιπα από τα 12 νικητήρια έργα:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News