Emvolio.gov.gr: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Πως θα κλείνεται το ραντεβού;

Ελλάδα
Emvolio.gov.gr: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Πως θα κλείνεται το ραντεβού;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως θα εξυπηρετούνται οι πολίτες

Αντίστροφη μέτρηση στην Ελλάδα για τον εμβολιασμό των πολιτών. Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπως δήλωσε ο Λεωνίδας Χριστόπουλος Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος εξήγησε πως «θα υπάρχουν τέσσερα κανάλια εξυπηρέτησης, δύο ψηφιακά και δύο φυσικά. Τα ψηφιακά είναι η άυλη συνταγογράφηση, η οποία έχει ξεπεράσει πλέον το ένα εκατομμύριο εγγραφών και η πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Τα δύο φυσικά κανάλια εξυπηρέτησης είναι τα φαρμακεία και τα ΚΕΠ.

Εκεί οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού. Το ψηφιακό κανάλι ουσιαστικά με την άυλη συνταγογράφηση θα προτείνει δύο συγκεκριμένες ημερομηνίες και δύο συγκεκριμένα κέντρα εμβολιασμού για τους δύο εμβολιασμούς που πρέπει να γίνουν.

Ο πολίτης θα καλείται να επικυρώσει ή να αλλάξει. Εδώ υπάρχει και μία καινοτομία, έρχεται το κράτος στον πολίτη και προτείνει, τον διευκολύνει με το να του δώσει έτοιμες ημερομηνίες και κέντρα.

Εφόσον δεν εξυπηρετείται ο πολίτης θα μπορεί να αλλάξει αυτά τα ραντεβού μέσα από το emvolio.gov.gr ή εφόσον δεν υπάρχει η ψηφιακή δυνατότητα μέσα από τα φυσικά σημεία».

Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος αναφέρθηκε και στη νέα εφαρμογή του gov.gr, την govApp, που επιτρέπει στους πολίτες να έχουν ανά πάσα στιγμή πρόσβαση σε όλες τις ψηφιοποιημένες υπηρεσίες του Δημοσίου μέσω του κινητού τηλεφώνου ή του τάμπλετ τους.

Επίσης, μίλησε και για τη νέα πλατφόρμα data.gov.gr, όπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ερευνητές, ιδιωτικές επιχειρήσεις και απλοί πολίτες, μπορούν να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε ανοιχτά δεδομένα.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News