Νίκος Τζανάκης: Πότε θα πέσουμε κάτω από τα 500 κρούσματα

Κρήτη
Νίκος Τζανάκης: Πότε θα πέσουμε κάτω από τα 500 κρούσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εκτιμήσεις του καθηγητή Πνευμονολογίας

Κοντά στην Πρωτοχρονιά αναμένεται η πτώση των κρουσμάτων σε περίπου 0 - 500 σύμφωνα με την εκτίμηση του καθηγητή Πνευμονολογίας, διευθυντή Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης και Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκο Τζανάκη. Ο ίδιος μάλιστα σημειώνει ότι το μόνο που μπορεί να ανατρέψει την εικόνα αυτή, θα είναι η παραβίαση των μέτρων τις γιορτές.

Αναλυτικά όπως αναφέρει: «10 ημέρες μετά την τελευταία ανάρτηση μου, σας παρουσιάζω απόψε την επικαιροποιημένη ανάλυση του μοντέλου που τρέχω με ενσωματωμένες παρατηρήσεις 10 ακόμη ημερών..... Το μοντέλο επιβεβαιώνει με αδιάψευστο τρόπο την πρώτη πρόβλεψη μας πριν από 1 μήνα ακριβώς. Επιπλέον εμφανίζει μια εξαιρετικά καλή συσχέτιση (r2=0.9999). Από το μοντέλο ζητήθηκε μια βραχυχρόνια πρόβλεψη 15 ημερών... Η προβλεπτικότητα του δίνει μια εντυπωσιακά σταθερή προσαρμογή με τις ημερήσιες τιμές εκφρασμένες σαν δυναμικός/σύνθετος rolling average (3 1 1) να περιέχονται κατά 99% εντός των 95%CI του μοντέλου (σκιασμένη περιοχή γύρω από την γραμμή του μοντέλου)...

Στη βάση του γραφήματος έχει σημειωθεί με το ελαφρώς σκιασμένο τετράγωνο η ψυχολογική περιοχή των 0-500 κρουσμάτων την ημέρα. Το μοντέλο προβλέπει με σχετική βεβαιότητα να βρεθούμε σε αυτά τα όρια αμέσως μετά την πρωτοχρονιά.... Ελπίζω αυτή την απίθανη ομορφιά που μας χαρίζουν τα μαθηματικά να μην τη χαλάσει η απερίσκεπτη συμπεριφορά μας κατά τις γιορτές.... Καλές γιορτές.... stay safe...».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News