Ελλάδα

Η συγκινητική κίνηση του αστυνομικού στην ηλικιωμένη που ήθελε να δει τη στολισμένη Αθήνα

Γιατί δεν της έκοψε πρόστιμο;

Παρά το ότι δεν προβλέπεται μετακίνηση για να «δεις τη στολισμένη Αθήνα», ένας αστυνομικός αποφάσισε να μην επιβάλει πρόστιμο σε μία ηλικιωμένη και με κινητικά προβλήματα γυναίκα…

Τις τελευταίες ημέρες, η πλατεία Συντάγματος είναι γεμάτη κόσμο.

Δεν είναι μόνο οι νέοι που θέλουν να απολαύσουν τη στολισμένη Αθήνα. Είναι και κάποιοι που ίσως να το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη…

Ο τροχονόμος στην υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών και αντιπρόεδρος της Police Action – Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Φωτεινός Παυγιάλας, έκανε υπηρεσία χθες το βράδυ. Κάποια στιγμή, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο. Οδηγός μια ηλικιωμένη γυναίκα. Δίπλα της, στη θέση του συνοδηγού, μια πατερίτσα. Όταν ο τροχονόμος της ζήτησε να δει το έντυπο μετακίνησης ή το μήνυμα στο 13033, η γυναίκα του απάντησε με απόλυτη ειλικρίνεια: ήθελε να δει τη στολισμένη Αθήνα. «δεν πολυβγαίνω απ’ το σπίτι, δεν μπορώ να περπατήσω, βγήκα γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στόλισμένη. Το έγραψα και στο χαρτί, ορίστε», του είπε. Και όταν στο χαρτί που ανέβασε ο αστυνομικός στο Facebook, αναγράφεται αυτό ακριβώς.

«Αυτό που έκανε η κυρία φυσικά δεν το προβλέπει ο νομοθέτης. Δεν προβλέπει το γράμμα του Νόμου (sic) «παίρνουμε το αμάξι μας για να δούμε την Αθήνα στολισμένη»! Οπότε η μετακίνησή της ήταν άσκοπη. 300 ευρώ είναι το πρόστιμο που έχει οριστεί», γράφει ο αστυνομικός. Αλλά δεν είναι από εκείνους που κόβουν πρόστιμα για οποιοδήποτε λόγο. Κι ας μην ήταν προβλεπόμενη η μετακίνηση της γυναίκας.

Προτίμησε, να της κάνει συστάσεις, να της πει καλά Χριστούγεννα και να την αφήσει να δει τη στολισμένη Αθήνα. «Ούτως ή άλλως δεν θα κατέβαινε από το όχημά της, δηλαδή επί της ουσίας δεν υπήρχε περίπτωση να κόλλαγε κάποιον ούτε να κολλούσε από κάποιον. Με την Ερμού εδώ και λίγες μέρες να είναι φίσκα από κόσμο…», καταλήγει ο αστυνομικός στην ανάρτησή του.

Η ανάρτηση του αστυνομικού

«Σήμερα σταμάτησα για έλεγχο ηλικιωμένη με το όχημά της. Είχε πατερίτσα δίπλα της στην πλευρά του συνοδηγού. Της ζήτησα να δω μήνυμα ή έντυπο μετακίνησης. Μου είπε ευγενέστατα «δεν πολυβγαίνω απ’ το σπίτι, δεν μπορώ να περπατήσω, βγήκα γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στόλισμένη. Το έγραψα και στο χαρτί, ορίστε».

Και πράγματι άμα μπορείτε να δείτε στη κουνημένη φώτο, έχει τικάρει το Β6 «Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου.» και δίπλα σε αυτό πρόσθεσε γραπτώς «μια βόλτα για να δω τη στολισμένη Αθήνα».

Αυτό που έκανε η κυρία φυσικά δεν το προβλέπει ο νομοθέτης. Δεν προβλέπει το γράμμα του Νόμου (sic) «παίρνουμε το αμάξι μας για να δούμε την Αθήνα στολισμένη»! Οπότε η μετακίνησή της ήταν άσκοπη. 300 ευρώ είναι το πρόστιμο που έχει οριστεί.

Της έκανα συστάσεις, ευχηθήκαμε χρόνια πολλά και την άφησα να πάει στο καλό. Ούτως ή άλλως δεν θα κατέβαινε από το όχημά της, δηλαδή επί της ουσίας δεν υπήρχε περίπτωση να κόλλαγε κάποιον ούτε να κολλούσε από κάποιον. Με την Ερμού εδώ και λίγες μέρες να είναι φίσκα από κόσμο…»

(Κεντρική φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια