Click Away: Ψώνια με… βιντεοκλήση και delivery κατ' οίκον

Ελλάδα
Click Away: Ψώνια με… βιντεοκλήση και delivery κατ' οίκον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις στους δέκα καταναλωτές αγοράζουν με click away

Τρεις στους δέκα καταναλωτές έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο νέο καθεστώς του “click away” που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία, σε μια προσπάθεια τόνωσης της αγοράς, χωρίς να υπάρχει το ρίσκο του συνωστισμού στα εμπορικά καταστήματα.

Όπως διαπιστώνεται σε έρευνα που διενεργήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρηματικό Συμβούλιο Αττικής, και η οποία αφορά στην πρώτη εβδομάδα κατά την οποία λειτούργησε το “click away”, οι 3 στους 10 καταναλωτές ανταποκρίθηκαν. Σύμφωνα με την εν λόγω τηλεφωνική έρευνα, τέσσερις στους δέκα δεν το προτιμούν, ενώ οι υπόλοιποι 3 στους 10 σκέφτονται να ανταποκριθούν και να κάνουν αγορές μέσω click away.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΕΣΑ κ. Βασίλη Κορκίδη, ο ημερήσιος τζίρος των μικρών, μεμονωμένων ή συνοικιακών μαγαζιών δεν ξεπερνά, σύμφωνα με τη συντριπτική πλειοψηφία, το 10% του αντίστοιχου περυσινού, ενώ συνολικά ο φετινός εορταστικός τζίρος αναμένεται να κυμανθεί στο 35-40% των περυσινών 3,5 δισ. ευρώ και δύσκολο να ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, πρόσφατη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δείχνει πως φέτος 7 στους 10 καταναλωτές θα περιορίσουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους κατά 34%, με 3 στους 10 να μην κάνουν καθόλου αγορές ή το πολύ μέχρι 50 ευρώ, οι 2 στους 10 να κάνουν αγορές μέχρι 100 ευρώ, οι 3 στους 10 μέχρι 200 ευρώ και οι 2 στους 10 μέχρι 500 ευρώ.

Μάχη επιβίωσης, με “εξπρές καμπάνιες”

«Τουλάχιστον το click away μας δίνει τη δυνατότητα να βρισκόμαστε μέσα στα καταστήματά μας και να αυτοσχεδιάζουμε», ανέφερε με νόημα ο κ. Κορκίδης. «Πολλοί έμποροι δείχνουν τα εμπορεύματά τους με βιντεοκλήσεις στους πελάτες τους, ενώ άλλοι παρέχουν delivery κατ' οίκον, ειδικά σε συνταξιούχους και άλλες ευπαθείς ομάδες καταναλωτών. Έτσι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ευελιξία και την ταχύτητά μας απέναντι στις καθυστερήσεις εκτέλεσης και παράδοσης παραγγελιών από μεγάλα οργανωμένα e-shops και εταιρείες courier, ώστε να εξυπηρετούμε αυθημερόν τους πελάτες μας. Πολλές μάλιστα τοπικές αγορές, με την ενίσχυση των Επιμελητηρίων και των Εμπορικών Συλλόγων, θα επιδιώξουν σε αυτή τη μάχη επιβίωσης, με “εξπρές καμπάνιες” ενημέρωσης και προβολής, να σώσουν ό,τι σώζεται με κάθε έξυπνο τρόπο. Η μεγαλύτερη βοήθεια, πάντως, προς τις μεμονωμένες εμπορικές επιχειρήσεις και τα συνοικιακά καταστήματα θα προέλθει από τις τελικές επιλογές και την προτίμηση των καταναλωτών», συμπλήρωσε ο Βασίλης Κορκίδης.

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, είναι «παρηγοριά στον έμπορο», αλλά είναι κάτι. Είναι το μόνο “όπλο” στη μάχη της επιβίωσης και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε με κάθε τρόπο.

(Φωτογραφία Unsplash) 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News