Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: Ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλο οι δύο απολογούμενοι

Ελλάδα
Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: Ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλο οι δύο απολογούμενοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αθώοι» δηλώνουν οι δύο Έλληνες μουσουλμάνοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία στη Ρόδο

Ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλο οι δύο Έλληνες μουσουλμάνοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία στη Ρόδο, πέρασαν σήμερα (21.12.2020) την είσοδο του γραφείου της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν για τα τρία αδικήματα που κατηγορούνται ότι διέπραξαν.

Ο γραμματέας του Προξενείου και ο μάγειρας οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο ενώπιον της ανακρίτριας.

Ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο ανέφερε στη δικαστική λειτουργό ότι είναι αθώος για τις κατηγορίες περί κατασκοπείας, ενώ κατά της διάρκεια της απολογίας του, που κράτησε 2,5 ώρες, έριξε τις ευθύνες στον 54χρονο μάγειρα.

Τι αναφέρουν στις καταθέσεις τους

Αμέσως μετά τον 35χρονο προξενικό υπάλληλο, ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε ο 54χρονος μάγειρας, ο οποίος απολογείται μέχρι και αυτή τη στιγμή. Στην απολογία του, θα επαναλάβει την αθωότητα του και ότι στην υπόθεση τον ενέπλεξε ο 35χρονος διπλωματικός υπάλληλος.

Στην κατάθεσή του, ο 54χρονος Έλληνας, θα πει ότι γνωρίστηκε με τον 35χρονο τον περασμένο Αύγουστο κι ότι κατά τη δεύτερη συνάντησή τους, ο γραμματέας του Προξενείου του ζήτησε να τον βοηθήσει επειδή εργάζονταν σε πλοίο της γραμμής Ρόδου – Καστελόριζου.

Θα πει ότι ο 35χρονος τον είχε προσεγγίσει προκειμένου να του μεταφέρει τον αριθμό των ελληνικών πολεμικών πλοίων που βρίσκονταν στη Μεγίστη αλλά και τον κωδικό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφέρει ότι γνωστοποίησε δύο φορές στον διπλωματικό υπάλληλο μόνο το πλήθος των ελληνικών πολεμικών πλοίων χωρίς να του δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πηγή: Newsit 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News