Τραγικές ελλείψεις σε αίμα στη χώρα – Ποια είναι η κατάσταση στην Κρήτη

Κρήτη
Τραγικές ελλείψεις σε αίμα στη χώρα – Ποια είναι η κατάσταση στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία αναγκάζονται να πληρώνουν προκειμένου να πείσουν ανθρώπους να αιμοδοτήσουν

Οι τραγικές ελλείψεις αίματος οδηγούν μεταγγιζόμενους ασθενείς στην αγορά του πολύτιμου για την ίδια τους τη ζωή δώρο!

Σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναγκάζονται να πληρώνουν προκειμένου να πείσουν ανθρώπους να αιμοδοτήσουν….

Την ίδια ώρα στη Kρήτη οι εθελοντικές αιμοδοσίες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς σε μια προσπάθεια κανείς ασθενής – χρόνιος ή έκτακτος – να μη μείνει χωρίς αίμα. 

Ο φόβος της πιθανής νόσησης κρατά μακριά τους αιμοδότες των περιοχών που το ιικό φορτίο είναι υψηλό με αποτέλεσμα τακτικοί και έκτακτοι μεταγγιζόμενοι να έρχονται αντιμέτωποι με κίνδυνο για την υγεία τους.

Στη Κρήτη η κατάσταση φαίνεται πως είναι καλύτερη. Τα λίγα κρούσματα που καταγράφονται στο νησί, οι σταθμοί αιμοδοσίας που έχουν δημιουργηθεί μακριά από τα νοσοκομεία αλλά και η άοκνη προσπάθεια των εθελοντικών ομάδων έχουν κρατήσει τα αποθέματα.

Στο μεταξύ οι εθελοντικές αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη είναι μια καλή ευκαιρία για να ενημερωθεί κανείς όχι μόνο για τη δωρεά οργάνων και μυελού των οστών αλλά και Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες) σε συνεργασία πάντα με την Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης.

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News