Ελλάδα

Τουρισμός για Όλους: Παράταση έως το τέλος του 2021 - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 - Για έναν χρόνο ακόμη μπορούν να κάνουν δωρεάν διακοπές οι δικαιούχοι

Παράταση μέχρι το τέλος του 2021 έλαβε το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», το οποίο έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Χιλιάδες δικαιούχοι δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τα vouchers που είχαν στην κατοχή τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαία η παράταση του «Τουρισμός για όλους».

Το πρόγραμμα, που για το έτος 2021 χρηματοδοτείται από το εθνικό ή το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Τουρισμού, σχεδιάστηκε με στόχο τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού.

Σημειώνεται ότι τα ποσά που καταβάλλονται από το υπουργείο Τουρισμού για την αποπληρωμή των παρόχων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι ανεκχώρητα κι ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης και δεν δεσμεύονται ή συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο εν γένει.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ, αφορά σε 250.000 δικαιούχους και με βάση τους υπολογισμούς του υπουργείου Τουρισμού θα πρόσφερε περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις. Συγκεκριμένα αφορά διαμονή διάρκειας 4 διανυκτερεύσεων σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι προσφέροντας ειδικές τιμές. Το ανώτατο ποσό επιδότησης είχε οριστεί στα 30 ευρώ κατ' άτομο/ανά διανυκτέρευση, ενώ ο δικαιούχος συμμετέχει πληρώνοντας το υπόλοιπο.

Πηγή: ethnos.gr

(Φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια