Σοκ στη Ρόδο: 31χρονη διεμφυλική ζούσε «κλειδωμένη» σε τρώγλη επί 10 χρόνια

Ελλάδα
Σοκ στη Ρόδο: 31χρονη διεμφυλική ζούσε «κλειδωμένη» σε τρώγλη επί 10 χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε δομή

Για τουλάχιστον 10 χρόνια ζούσε απομονωμένη και κλεισμένη σε ένα δωμάτιο, χωρίς παράθυρα, μια 31χρονη διεμφυλική.

Η 31χρονη, βρέθηκε σε ένα «μολυσμένο» και επικίνδυνο για την υγεία της σπίτι από αστυνομικούς που έστησαν σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης, επιχείρηση για τον υποχρεωτικό εγκλεισμό της σε ίδρυμα για να της παρέχονται εφ’ εξής τα στοιχειώδη.

Προηγήθηκε έκθεση κοινωνικού λειτουργού αλλά και ψυχολόγου αφού η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου επιλήφθηκε ανώνυμης καταγγελίας για την κατάσταση της 31χρονης, που δεν ήθελε την συνδρομή των υπερήλικων γονέων της.

Οι σκηνές που καταγράφησαν το τελευταίο διάστημα και μέχρι να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση για την μεταφορά της χθες στο νοσοκομείο δεν περιγράφονται εύκολα: Τα άκρα της 31χρονης έχουν υποστεί σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες εκτεταμένη μόλυνση ενώ τα δάκτυλα των ποδιών της δεν ξεχώριζαν από τα νύχια. Η εικόνα του υπνοδωματίου θύμισε σκηνές από θρίλερ.

Η γυναίκα φέρεται να έχει εισπράξει στην πορεία της ζωής της και κυρίως στα σχολικά χρόνια απαξίωση και να βίωσε από νωρίς τον κοινωνικό αποκλεισμό από τους συγχωριανούς της κυρίως τους συνομίληκους της. Υπέστη κατάθλιψη, απομονώθηκε και οδηγήθηκε στην απόφαση να αποκοπεί οριστικά από τον κοινωνικό της περίγυρο ακόμη και από την οικογένειά της.

Πηγή: dimokratiki.gr

(Φωτογραφία αρχείου Unsplash) 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News