Ρεβεγιόν Χριστουγέννων το.... μεσημέρι και σε στενό κύκλο

Ελλάδα
Ρεβεγιόν Χριστουγέννων το.... μεσημέρι και σε στενό κύκλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα δείχνουν ότι θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00

Χριστούγεννα με αυστηρά μέτρα και αποφυγή συνωστισμού ακόμα και στα νοικοκυριά φέτος στη σκιά του κορωνοϊού. Με τα σχέδιο του κυβερνητικού επιτελείου αναγκαστικά το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν «μεταφέρεται» μεσημέρι με έως 9 άτομα, δεδομένου ότι το βράδυ και συγκεκριμένα από τις 22:00 έως τις 05:00 ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το σενάριο του ρεβεγιόν το μεσημέρι επιβεβαιώνουν και οι πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Λευτέρη Οικονόμου. «Σκοπός είναι να συναντηθεί η οικογένεια τις ώρες που επιτρέπεται, το μεσημεράκι, να ανταλλάξει ευχές. Να μην υπάρχουν οι παραβιάσεις το βράδυ, όταν σίγουρα δημιουργούνται και άλλες συνθήκες, λίγο με το κρασάκι, τη χαλαρότητα, όταν βγαίνει και η μάσκα και έτσι έρχεται ο ιός με τα καταστροφικά αποτελέσματα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Οικονόμου.

Το κυβερνητικό επιτελείο, άλλωστε, όσο περνούν οι μέρες, και με δεδομένα τα επιδημιολογικά στοιχεία για τον κορονοϊό, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους μόνο πρόθυμο δεν είναι να επεκτείνει το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας ούτε τις ημέρες της παραμονής των Χριστουγέννων ούτε και της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Αλλωστε, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, πρόσφατα δήλωσε ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα με ασφάλεια, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

«Φέτος, δεν κάνουμε ρεβεγιόν. Μένουμε με τη στενή μας οικογένεια. Αν θέλαμε να έχουμε μία άλλη οικογένεια φίλων μας ή συγγενών μαζί – πάντα αυτών που κάνουμε συνήθως παρέα – ας μείνουμε σε αυτόν τον κλειστό κοινωνικό κύκλο και ας μην τον ανοίξουμε υπέρμετρα αυτές τις γιορτές. Αλλά όχι, όμως, για να ξενυχτήσουμε μαζί, όπως τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, ενόψει των Χριστουγέννων και εν μέσω του δεύτερου κύματος κορωνοϊού στη χώρα.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News