Γκίκας Μαγιορκίνης: «Ανοίγουμε πλατφόρμα για τυχαιοποιημένα rapid test»

Ελλάδα
Γκίκας Μαγιορκίνης: «Ανοίγουμε πλατφόρμα για τυχαιοποιημένα rapid test»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς και πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Πώς μπορείτε να συμμετέχετε

Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία αποτελεί νέα προσθήκη στην εθνική στρατηγική ελέγχων, ανακοίνωσε ο καθηγητής κ. Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία στη χώρα μας.

«Ενδεικτικά, η δράση θα βοηθήσει στη διακοπή αλυσίδων μετάδοσης, στη βελτίωση της προβλεπτικής μας ικανότητας και την καλύτερη εκτίμηση της ασυμπτωματικής διασποράς στην κοινότητα» υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ειδικότρα, όπως τόνισε για την υλοποίηση του προγράμματος έχει δημιουργηθεί μια νέα πλατφόρμα στη διεύθυνση testing.gov.gr και έχουν καθοριστεί 386 σταθερά σημεία ελέγχου στα οποία συμπεριλαμβάνονται κέντρα υγείας, μονάδες των ενόπλων δυνάμεων αλλά και υγειονομικές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Όπως ανακοίνωσε στην πλατφόρμα θα μπορούν οι πολίτες να δηλώνουν την επιθυμία συμμετοχής σε τυχαιοποιημένους ελέγχους rapid test, ειδικότερα όπως ανακοίνωσε «με την έλευση έγκυρων rapid tests προσθέτουμε στη στρατηγική μας τυχαίους δωρεάν δειγματολειπτικούς ελέγχους, με στόχο να φτάσουμε στα 12.000 τυχαία τεστ».

Όπως τόνισε «έχουν καθοριστεί 386 σημεία».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μαγιορκίνης, η πλατφόρμα testing.gov.gr, δεν είναι ενεργή ακόμη θα είναι το βράδυ της Δευτέρας διαθέσιμη στο κοινό και οι πρώτοι 12.000 θα ειδοποιηθούν για την ώρα και τον τόπο προσέλευσής τους.

Ειδικότερα, διευκρίνισε: «από το βράδυ της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου, οι πολίτες θα μπορούν στην προαναφερθείσα ηλεκτρονική διεύθυνση «να δηλώσουν ενδιαφέρουν». Στη συνέχεια, «η πρώτη ομάδα πολιτών, 12.000 ατόμων θα ειδοποιηθεί το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου για να προσέλθει στο πλησιέστερο σημείο λήψης τεστ από την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου» εξήγησε ο λοιμωξιολόγος. «Η συμμετοχή σας είναι καθοριστικής σημασίας» τόνισε ο ίδιος.

«Αφορά όλους, με μία συγκεκριμένη εξαίρεση. Αν έχετε συμπτώματα, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον γιατρό σας. Ο σωστός τρόπος να κάνετε τεστ δωρεάν είναι μέσω του θεράποντος ιατρού σας», όπως είπε.

Στην αίτηση θα πρέπει να συμπληρώσουμε τα στοιχεία:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Επάγγελμα
  • ΑΦΜ
  • και οπωσδήποτε αριθμός κινητού

Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης «Θα σας έρχεται ένα μήνυμα με έναν αριθμό επαλήθευσης. Αν επιλεγείται, θα έρθει νέο μήνυμα για το πότε και το πού», ενώ τόνισε ότι η «π παρουσία στο τεστ, θα δικαιολογεί τρίωρη αποχή από την εργασία και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα διαγράφονται τα προσωπικά στοιχεία».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News