Νάσος Ζαρκαλής - WIND: Από αρχές του 2021 η διάθεση υπηρεσιών 5G

Ελλάδα
Νάσος Ζαρκαλής - WIND: Από αρχές του 2021 η διάθεση υπηρεσιών 5G

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Σηματοδοτεί για τη χώρα μας την είσοδο της σε μια τεχνολογική επανάσταση"

"Μέσα στην επόμενη πενταετία θα υλοποιήσουμε ένα εκτενές επενδυτικό πλάνο ύψους 500 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αναπτύξουμε ένα ισχυρό δίκτυο 5G, ένα δίκτυο που θα υποστηρίζεται από Έλληνες μηχανικούς που ήδη εργάζονται εντατικά για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας", δηλώνει ο Νάσος Ζαρκαλής, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της WIND Ελλάς, μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την παραχώρηση φάσματος 5G.

O πρόεδρος της εταιρείας επισημαίνει ακόμη , πως η σημερινή μέρα "σηματοδοτεί για τη χώρα μας την είσοδο της σε μια τεχνολογική επανάσταση από την οποία μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει. Η ανάπτυξη του 5G είναι μια τεράστια πρόκληση και αποτελεί για εμάς στη WIND μία από τις κύριες προτεραιότητες του στρατηγικού μας σχεδίου".

Πάντως, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η Wind από τις αρχές του 2021 θα ξεκινήσει την εμπορική διάθεση υπηρεσιών 5G, με την κάλυψη να αγγίζει το 60% του πληθυσμού κατά την διάρκεια της πρώτης τριετίας, τονίζοντας πως οι ασύλληπτες ταχύτητες που φέρνει το 5G και ο πολύ μικρότερος χρόνος απόκρισης, "ανοίγουν νέους δρόμους για την ανάπτυξη πληθώρας εφαρμογών και υπηρεσιών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, θα αναβαθμίσουν την επιχειρηματικότητα και θα μετασχηματίσουν την ελληνική οικονομία".

Και καταλήγει η ανακοίνωση: "Η WIND, ως στρατηγικός επενδυτής σε υποδομές νέας γενιάς, στέκεται για μια ακόμη φορά αρωγός στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News