Ελλάδα

Εμβόλιο κορωνοϊού: Το νέο τηλεοπτικό δίδυμο στα πρότυπα Τσιόδρα - Χαρδαλιά

Ποια είναι η «πεντάδα» που τρέχει το project του εμβολιασμού

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού, με 5 πρόσωπα «τρέχουν» καθημερινά την οργάνωση του απαιτητικού σχεδίου του εμβολιασμού και κινούνται μεταξύ υπουργείων, Μαξίμου και Πολιτικής Προστασίας.

Αυτοί είναι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ το Μαξίμου εκπροσωπούν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέτσος και ο γενικός γραμματέας συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Τα δύο τελευταία πρόσωπα καταδεικνύουν την προσωπική εποπτεία και τον συντονιστικό ρόλο που θέλει να έχει ο πρωθυπουργός, καθώς πέραν από το πρώτιστο που αποτελεί το «κλειδί» για την προστασία της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση γνωρίζει ότι ο μαζικός εμβολιασμός θα οδηγήσει σε πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανάκαμψη από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Νέα πρόσωπα στις ενημερώσεις για τον εμβολιασμό

Στην ενημέρωση των πολιτών για τον εμβολιασμό καθοριστικό ρόλο θα έχουν σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. To νέο αυτό δίδυμο αναμένεται να κινηθεί ουσιαστικά στα πρότυπα Τσιόδρα και Χαρδαλιά, οι οποίοι επί σειρά μηνών ενημέρωναν για την πορεία της πανδημίας.

Πηγή: newsbeast.gr

(Φωτογραφία Unsplash) 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια