Νέα δημοσκόπηση - Μπροστά η Ν.Δ.: 3 στους 10 υπέρ των εμβολίων - Όχι στο click away

Ελλάδα
Νέα δημοσκόπηση - Μπροστά η Ν.Δ.: 3 στους 10 υπέρ των εμβολίων - Όχι στο click away

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για δημοσκόπηση της Pulse

Με 16 μονάδες προηγείται η Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση, της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Ταυτόχρονα, 3 στους δέκα πολίτες δηλώνουν αρνητικοί στον εμβολιασμό, ενώ ο κόσμος φαίνεται ότι έχει αγανακτήσει και με το click away.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή η διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται στο 15%, καθώς η Ν.Δ. συγκεντρώνει 38%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η διαφορά ανεβαίνει στις 16 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς η Ν.Δ. συγκεντρώνει 40% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%. Τρίτο είναι το ΚΙΝ.ΑΛ. με 7% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6% και η Ελληνική Λύση με 4,5%. Στο όριο εισόδου στη Βουλή με 3% είναι το ΜέΡΑ 25.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός:

Κυριάκος Μητσοτάκης: 45%.

Αλέξης Τσίπρας: 25%.

Κανένας από τους δύο: 27%.

Ειδικότερα, στην ερώτηση πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, το 76% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά πολύ (51%) και αρκετά (25%), έναντι 78% στη δημοσκόπηση Νοεμβρίου. Το 12% των ερωτώμενων απαντά μέτρια, ενώ 10% συνολικά απαντά λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου (από 5%).

Παράλληλα, πάνω από 6 στους 10 ερωτηθέντες (63%) εμφανίζονται αρνητικοί στο click away.

Όσον αφορά το αν θα εμβολιαστούν, το 67% των ερωτώμενων συνολικά απαντά «σίγουρα ναι» (40%) ή «μάλλον ναι» (27%), έναντι 64% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση. Όμως 29% συνολικά απαντά «όχι» (15%) και «μάλλον όχι» (14%) στον εμβολιασμό! Το 15% δηλώνει ότι δε θα εμβολιαστεί ποτέ.

Αναφορικά με το πότε οι πολίτες προτίθενται να εμβολιαστούν, το 57% συνολικά δηλώνει τους πρώτους μήνες, με το 36% να απαντά το συντομότερο δυνατό, ενώ το 21% μετά από 2 με 3 μήνες. Το 24% απαντά αρκετά αργότερα, ενώ ένα 15% δηλώνει ότι δεν προτίθεται να εμβολιαστεί ποτέ.

Αρνητικοί στο click away

Εξάλλου, σε ποσοστό 34% συνολικά οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι «σίγουρα» (13%) θα σκέφτονταν να χρησιμοποιήσουν το click away (προπαραγγελία και παραλαβή εκτός καταστήματος) ή «μάλλον» θα το χρησιμοποιούσαν (21%). Το 63% των ερωτώμενων απαντά ότι μάλλον δε θα χρησιμοποιήσουν την παράδοση εκτός (33%) ή σίγουρα δε θα τη χρησιμοποιήσουν (30%).

Το 39% των ερωτώμενων στην περιφέρεια Αττικής δηλώνει ότι θα σκέφτονταν «σίγουρα» ή «μάλλον ναι» να χρησιμοποιήσουν το click away, ενώ το 57% απαντά «σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι».

Στην υπόλοιπη Ελλάδα το 31% των πολιτών δηλώνει ότι θα σκέφτονταν «σίγουρα» ή «μάλλον ναι» να χρησιμοποιήσουν την παράδοση εκτός, ενώ το 66% απαντά «σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι».

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News