Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά στις 6 το απόγευμα

Ελλάδα
Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά στις 6 το απόγευμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκτακτη ενημέρωση σήμερα στις 18:00 από τον Νίκο Χαρδαλιά από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς για τον κορωνοϊό, θα προβεί το απόγευμα σε έκτακτες από την Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος eleytherostypos.gr, η συμμετοχή του κ. Χαρδαλιά έρχεται μετά τα «καμπανάκια» των υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για περιοχές που είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες, αλλά και την έντονη ανησυχία της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ενισχύοντας τα σενάρια για τοπικά λοκντάουν.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα σε περιοχές που παρουσιάζουν επιδείνωση.

Ο κ. Πέτσας απηύθυνε έκκληση σε όλους τα Χριστούγεννα να περιορίσουν όσο γίνεται τον κύκλο των επαφών τους. «Επιτακτική είναι η ανάγκη να μην υπάρξει χαλάρωση. Να δώσουμε έμφαση στον στενό κύκλο των επαφών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μέτρων σε τοπικό επίπεδο ειδικά για τις περιοχές που είναι στο «κόκκινο».

Όπως είπε είναι μειωμένα κατά 15,8% τα ενεργά κρούσματα στην χώρα μας σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και ο δείκτης θετικότητας είναι στο 4,5%.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι κινούνται στην επιθυμητή κατεύθυνση αλλά σε τοπικό επίπεδο είναι ανησυχητική η κατάσταση στην Κοζάνη και στην Δυτική Αττική», είπε ο κ. Πέτσας. Και τόνισε: «Δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News