Εμβόλιο κορωνοϊού: Πριν από το 2021 ενδέχεται να γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Ελλάδα
Εμβόλιο κορωνοϊού: Πριν από το 2021 ενδέχεται να γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρώτες δόσεις των εμβολίων αναμένεται να φτάσουν πριν από τα Χριστούγεννα στη χώρα μας

Ακόμη και πριν από την Πρωτοχρονιά, ενδέχεται να γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα.

Τα πρώτα εμβόλια, είναι πιθανό να φτάσουν στις 23 ή 24 Δεκεμβρίου, είναι πιθανό να φτάσουν τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊό στην Ελλάδα, ενώ 2 ημέρες μετά αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί.

Η επιχείρηση μεταφοράς τους θα είναι γιγαντιαία και σύνθετη και θα ονομαστεί «Ελευθερία», όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ξεκινάει εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό. Την επιχείρηση αυτή την ονομάσουμε "Ελευθερία". Ελευθερία να ζούμε και να δημιουργούμε υγιείς, απελευθερωμένοι από την ομηρία και τους καταναγκασμούς της πανδημίας, ελευθερία να επιστρέψουμε και να διεκδικήσουμε ευημερία, ελευθερία να γιορτάσουμε το 2021 τα 200 χρόνια της ελευθερίας μας. Κάνω ένα κάλεσμα. Τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς το κρατάτε σήμερα στα χέρια σας. Αλλά για το εμβόλιο αύριο είναι στο χέρι σας να το κάνουμε όλοι» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τα εμβόλια θα φτάσουν στην Ελλάδα με ειδικές πτήσεις και στην συνέχεια θα διοχετευθούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Το χρονοδιάγραμμα για τα εμβόλια θα έχει ως εξής:

  • Στις 21 Δεκεμβρίου θα δοθεί έγκριση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων
  • Έως τις 24 Δεκεμβρίου αναμένεται η τελευταία έγκριση από την Κομισιόν και μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων αναμένονται οι πρώτες παρτίδες εμβολίου στην χώρα μας.
  • Έτσι, αμέσως μετά τις γιορτές θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Η πρώτη παρτίδα που θα έρθει στην Ελλάδα θα είναι 500.000 δόσεις εμβολίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ψυγεία για τη συντήρηση των εμβολιασμών έχουν φτάσει από την προηγούμενη Πέμπτη στην χώρα μας.

Ρόλο στη διαδικασία θα παίξουν και οι φαρμακοποιοί, συνδράμοντας τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας, στο να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό.

Όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, όλα θα είναι έτοιμα και στη χώρα μας για να ξεκινήσουν νωρίτερα οι εμβολιασμοί. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τις επόμενες μέρες θα αρχίσουμε να παρουσιάζουμε μέσα από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στην ελληνική κοινωνία όλα τα κομμάτια της επιχείρησης, από τα ψυγεία βαθιάς καταψύξεως γι' αυτά τα ειδικά εμβόλια που έχει αγοράσει η ελληνική Πολιτεία, από τους χώρους, τις φαρμακαποθήκες και τα εργοστάσια, τα οποία θα μεταφερθούν από το εξωτερικό στην Ελλάδα».

Η προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό θα καθοριστεί από την Επιτροπή Εμβολιασμού και θα υπάρξει έγκαιρα ενημέρωση όλων των πολιτών.

Πηγή: newsbomb.gr

(Φωτογραφία Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News