Γώγος - Λινού: Μόνο μια οικογένεια στις γιορτές – Σύμφωνοι όλοι στην Επιτροπή

Ελλάδα
Γώγος - Λινού: Μόνο μια οικογένεια στις γιορτές – Σύμφωνοι όλοι στην Επιτροπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατροπή από τους επιστήμονες λίγες μέρες πριν τις γιορτές

 Αλλάζουν τα δεδομένα για τον αριθμό ατόμων τα οποία επιτρέπεται να γιορτάσουν στο ίδιο σπίτι τις γιορτές αφού ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος υποστήριξε ότι τα Χριστούγεννα πρέπει να τα περάσουν μαζί μόνο τα άτομα μιας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι.

Εξήγησε ότι οι αριθμός 9 δεν παίζει κανέναν ρόλο καθώς θα μπορούσαν για παράδειγμα να βρεθούν μαζί τέσσερα ζευγάρια μέσα σε ένα σπίτι.

«Στη φάση αυτή χρειάζεται ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας τόνισε ο καθηγητής» και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει καν να χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν καθώς έχει την έννοια της γιορτής, της ολονύκτιας διασκέδασης και δεν υπάρχει ρεβεγιόν με μια οικογένεια.

Ο κ. Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι η Επιτροπή έχει θέσει το θέμα και όλα τα μέλη της συμφωνούν με τη θέση για γιορτές μόνο με την οικογένεια που ζούμε στο ίδιο σπίτι. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι δημιουργείται μια μικρή σύγχυση με τον αριθμό 9.

«Από εκεί και πέρα, αν είναι τόσο μείζον το θέμα, φαντάζομαι θα το φέρουν και στην επιτροπή για να υπάρξει μια οριστική θέση», σημείωσε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή δεν είναι όργανο που αποφασίζει αλλά είναι όργανο που γνωμοδοτεί.

Αθηνά Λινού: «Ο αριθμός 9 κανείς δεν γνωρίζει πως προέκυψε»

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η Αθηνά Λινού. «Ο αριθμός 9 κανείς δεν γνωρίζει πως προέκυψε, ούτε για τις αναμονές έξω από τα καταστήματα, ούτε για τις εκκλησίες, ούτε για τα σπίτια στο ρεβεγιόν. Είναι ένας αυθαίρετος αριθμός ο οποίος δεν προτάθηκε από την επιτροπή» είπε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, λέγοντας με τον τρόπο της πώς πρόκειται για μια καθαρά κυβερνητική απόφαση. 

Ακόμη η κα. Λινού τάχθηκε υπέρ υπέρ της πρότασης της εκκλησίας για την λειτουργία των ναών χαρακτηρίζοντας «λογική» την άποψη για παρουσία 1 ανθρώπου ανά 15 τετραγωνικά μέτρα καθώς με αυτή την αναλογία τηρούνται οι αποστάσεις.

«Ναι» Γώγου στο αίτημα της Εκκλησίας

Για τα αιτήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τις λειτουργίες και τους πιστούς τη διάρκεια των εορτών, τα οποία έθεσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  στον πρωθυπουργό, ο κ. Γώγος απάντησε ότι είναι ήπια και εκτίμησε ότι η Επιτροπή θα δώσει το «πράσινο φως».

Πηγή: ieidiseis.gr - in.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News