Ελλάδα

«ΠΡΑΤΤΩ»: Επιστολές στους επικεφαλής πολιτικών σχηματισμών

«Ανάγκη Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη Σωτηρία και την Αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας»

Το «Πράττω» απέστειλε επιστολές σε 8 πολιτικούς σχηματισμούς για την ανάγκη συνεργασίας και κοινού Μετώπου ενάντια στις κυβερνητικές νεοσυντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδηγούν τη χώρα σε παρακμή.

Σε σχετική αναφέρεται επίσης: Με προτάσεις για κοινές πολιτικές Σωτηρίας και Αναγέννησης της χώρας. Αυτό έχει ανάγκη η κοινωνία και η πατρίδα.

Ανακοίνωση Πράττω: Επιστολές ΠΡΑΤΤΩ στους επικεφαλής πολιτικών σχηματισμών:

Πολιτική Κίνηση Πράττω ⋅ 14 Δεκεμβρίου, 2020

Ανάγκη Δημοκρατικής Συμπαράταξης

για τη Σωτηρία και την Αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας

Ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του ΠΡΑΤΤΩ, Κώστα Δρακόπουλου.

Το ΠΡΑΤΤΩ απέστειλε την περασμένη Τέταρτη (09/12/20) επιστολές στους επικεφαλής πολιτικών σχηματισμών, στις οποίες τονίζεται η ανάγκη συνεργασίας των δυνάμεων της δημοκρατικής συμπαράταξης, σε πολιτική – προγραμματική βάση, ώστε να ανατραπεί η πορεία αποδιοργάνωση της χώρας και η υγειονομική κρίση. Οι επιστολές συνοδεύονται με τις προτάσεις του (6 προγραμματικοί άξονες), που μπορούν να αξιοποιηθούν και να στηρίξουν τον διάλογο και την κοινή δράση.

Το ΠΡΑΤΤΩ παρουσιάζει στις επιστολές τις εκτιμήσεις και προτάσεις του για την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εργαλοποιήσει το κράτος ως λάφυρο. Αξιοποιεί την υπεροπλία της στον τομέα της ενημέρωσης και με ακραίο αυταρχισμό, οδηγεί τον ελληνικό λαό σε δεύτερο κύμα φτωχοποίησης, ισχυρό από ό,τι στην εποχή των μνημονίων. Κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο ορατός ο κίνδυνος διεθνούς υποβάθμισης της εθνικής μας κυριαρχίας. Προκειμένου να βγει η χώρα από τον δρόμο που οδηγεί στην παρακμή και συρρίκνωση όλων των τομέων και κλάδων, χρειάζονται ριζοσπαστικές και ουσιαστικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Χρειάζεται πολιτική υπέρβασης μιας κυβέρνησης που εξυπηρετεί το Ολιγαρχικό Σύστημα με ακραίο νεοφιλελευθερισμό και επιδιώκει να αξιοποιήσει προς όφελος στενών συμφερόντων τον φόβο της πανδημίας.

Η ανάγκη δημιουργίας ενός Πατριωτικού, Δημοκρατικού, Προοδευτικού Μετώπου της Δημοκρατικής Παράταξης είναι αδήριτη. Οι όποιες διαφορές πρέπει να αξιοποιηθούν ως πλούτος επιχειρημάτων και θέσεων. Μια τέτοια συνεργασία θα αναζωπυρώσει την ελπίδα και τις προοπτικές νίκης για τις δυνάμεις που επιθυμούν μια Νέα Ελλάδα που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής και των νέων δυνατοτήτων της ανθρωπότητας. Θα πολλαπλασιάσει τη δύναμη των αγώνων σε όλα τα μέτωπα.

Φωτογραφία: INTIME

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια