Χ. Μαμουλάκης: Προϋπολογισμός λιτότητας - εφιάλτης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ελλάδα
Χ. Μαμουλάκης: Προϋπολογισμός λιτότητας - εφιάλτης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για αδράνεια της κυβέρνησης σε πολλούς τομείς κάνει λόγο ο βουλευτής

Με ιδιαίτερη έμφαση "στις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει ο προϋπολογισμός του 2021 στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία σύγκρισης και αναδεικνύοντας την αδράνεια της Κυβέρνησης σε πολλούς τομείς", πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου και αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χάρη Μαμουλάκη, στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο Χάρης Μαμουλάκης στηλίτευσε το γεγονός ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν αξιοποίησε όλο το προηγούμενο διάστημα για να λάβει μέτρα προστασίας, πρόληψης και αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας - που όλοι γνώριζαν ότι θα βιώναμε αυτή την περίοδο - και επικέντρωσε την κριτική του στις αρνητικές συνέπειες που έχει ο προϋπολογισμός στην πραγματική οικονομία, τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους επαγγελματίας και κατ’ επέκταση στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

«Αυτό που αποτυπώνεται στο σημερινό σχέδιο προϋπολογισμού είναι αδιανόητο» ανέφερε ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Ενώ η χώρα μας θα συνεχίσει, έστω και μέσα από τοπικά μόνο lock down, να ζει σε ένα καθεστώς εξαίρεσης τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, η κυβέρνηση δεν είχε την στοιχειώδη μέριμνα να προεγγράψει στον προϋπολογισμό ότι η διαχείριση των τοπικών lock down θα απαιτούσε και έκτακτες ενισχύσεις για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους σε πόλεις από τις περιοχές που θα κλείνουν. Ο σημερινός προϋπολογισμός αλλά και ο σχεδιασμός αναφορικά με την διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αποτυπώνει την αδιαφορία της Κυβέρνησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους μικρούς επαγγελματίες. Οι οικονομικές και τεχνοκρατικές ελίτ της χώρας, εδώ και δεκαετίες, έχουν διαμορφώσει την άποψη ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι το πλήθος και η δυναμική των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο σημερινός προϋπολογισμός, μέσα από το business as usual, εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών στην οικονομία, φαντάζει σήμερα ικανός να υλοποιήσει αυτό τον εφιάλτη. Έναν εφιάλτη εξάλλου που αποτυπώνεται και στο σχέδιο Πισσαρίδη το οποίο υποτίθεται αποτελεί και οδοδείκτη της πρότασης σας για την διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News