Ελλάδα

Υπόθεση κατασκοπείας στην Ρόδο – Πως παρακολουθούσαν ελληνικά στρατόπεδα και πλοία

Έλληνες μουσουλμάνοι οι δύο συλληφθέντες – Εξετάζεται η ύπαρξη μεγαλύτερου κυκλώματος

Υπόθεση κατασκοπείας ερευνά η Ελληνική Αστυνομία και η ΕΥΠ, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων μουσουλμάνων στη Ρόδο.

Ο ένας είναι εργαζόμενος (μάγειρας) σε επιβατικό πλοίο της γραμμής Ρόδου – Καστελορίζου και ο άλλος υπάλληλος στο Προξενείο της Τουρκίας στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάγειρας έχει ομολογήσει την πράξη του στις ελληνικές Αρχές.

Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Το πιθανότερο σενάριο με τα τωρινά στοιχεία είναι ότι ο υπάλληλος του προξενείου, στρατολόγησε τον μάγειρα για να λαμβάνει πληροφορίες εθνικής σημασίας.

Ο μάγειρας φέρεται να έστελνε στον υπάλληλο του προξενείου φωτογραφίες πλοίων, αλλά κυρίως πληροφορίες για το πότε αναλαμβάνουν σκοπιά Έλληνες στρατιώτες σε στρατόπεδα και στρατιωτικές ζώνες.

Στη συνέχεια, μέσω του υπαλλήλου του τουρκικού Προξενείου, οι πληροφορίες κατέληγαν στην Τουρκία.

Στο στόχαστρο των Αρχών έχουν τεθεί οι διασυνδέσεις των δύο αντρών, και κυρίως του υπαλλήλου του τουρκικού προξενείου καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η ύπαρξη μεγαλύτερου κυκλώματος.

Ο 35χρονος εργαζόμενος στο πλοίο αρχικά αρνήθηκε τα πάντα, όμως στη συνέχεια αποκάλυψε τι είχε συμβεί.

Η υπόθεση λαμβάνει διαστάσεις κατασκοπευτικού θρίλερ καθώς παραμένει άγνωστο από ποιους είχε στρατολογηθεί, τι ακριβώς έχει δώσει ο 35χρονος στον γραμματέα του τουρκικού προξενείου, ο οποίος είναι και αυτός Έλληνας μουσουλμάνος από τη Θράκη, και το κυριότερο αν υπήρχε δίκτυο που είχε στρατολογήσει και άλλα άτομα.

Από τις έρευνες που έγιναν στις οικίες του γραμματέα και του 35χρονου βρεθήκαν και κατασχέθηκαν lap top και usb τα οποία έχουν σταλεί στα εργαστήρια για ανάλυση.

Πηγή: Dikaiologitika

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια