Click away: «Άνοιξαν» τα πρώτα καταστήματα - Δωρεάν SMS στους καταναλωτές για επιχειρήσεις χωρίς e-shop

Ελλάδα
Click away: «Άνοιξαν» τα πρώτα καταστήματα - Δωρεάν SMS στους καταναλωτές για επιχειρήσεις χωρίς e-shop

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτημα παραμένει το τι θα γίνει με τα καταστήματα που δεν έχουν POS  

Ήδη από αργά το απόγευμα του Σαββάτου άνοιξαν οι πρώτες πλατφόρμες καταστημάτων για παραγγελίες με την μέθοδο του click away, ωστόσο ακόμη δεν όριζαν ραντεβού παραλαβής προϊόντων με τους καταναλωτές. 

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, τουλάχιστον τρεις μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών και καταστήματα με είδη γραφείου, σπιτιού και ηλεκτρονικών, άνοιξαν τις παραγγελίες τους ενεργοποιώντας στα e-shops τους την επιλογή για παράδοση στο κατάστημα.

Οι click away αγορές θα ξεκινήσουν από αύριο Κυριακή και αναμένεται άμεσα να δημοσιευθεί η σχετική απόφαση στο ΦΕΚ που θα ορίζει όλες τις λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν.

«Πονοκέφαλος» το e-shop και το POS

Ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τις πληρωμές μέσω POS εάν το κατάστημα δεν έχει ασύρματο POS καθώς απαγορεύεται η είσοδος των πελατών μέσα στο κατάστημα.

Όσες επιχειρήσεις δεν έχουν e-shop θα μπορούν να χρησιμοποιούν την μετεξέλιξη της ειδικής πλατφόρμας e-katanalotis που θα είναι σε ισχύ από Δευτέρα.

Σε ό,τι αφορά στα SMS για τους εμπόρους χωρίς ηλεκτρονικό κατάστημα, η πλατφόρμα του υπουργείου θα λειτουργεί ως ενδιάμεσος για την επικοινωνία μεταξύ καταναλωτή και εμπόρου. Θα στέλνει ο καταναλωτής ένα μήνυμα με τον αριθμό παραγγελίας, θα στέλνει και ο έμπορος αντίστοιχα. Θα ταυτοποιείται ο αριθμός παραγγελίας και μέσω της πλατφόρμας θα πηγαίνει στον καταναλωτή το sms για να μετακινηθεί και να παραλάβει το εμπόρευμα που έχει παραγγείλει. Οπότε, το SMS που θα έπρεπε να στείλει η επιχείρηση στον πελάτη θα είναι δωρεάν, μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis.

Τι πρέπει να κάνει ο καταναλωτής;

Υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές θα μεταβαίνουν στα καταστήματα με προκαθορισμένο ραντεβού για να παραλάβουν τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Θα δοθεί χρονικό περιθώριο μία ώρα πριν και μια ώρα μετά το καθορισμένο ραντεβού προκειμένου να φτάσουν στο κατάστημα και να επιστρέψουν στο σπίτι τους, αλλά η παραμονή τους έξω από το κατάστημα δεν θα μπορεί να ξεπερνά κατά προσέγγιση τα 10 λεπτά.

Σημειώνεται πως από τη Δευτέρα, στην πλατφόρμα e-katanalotis οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν εκτός από τις τιμές προϊόντων σούπερ μάρκετ και τις τιμές καυσίμων.

(Φωτογραφία Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News