Ανοίγουν τα κομμωτήρια, όμως τι θα γίνει με το μανικιούρ - πεντικιούρ;

Ελλάδα
Ανοίγουν τα κομμωτήρια, όμως τι θα γίνει με το μανικιούρ - πεντικιούρ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρδεμα με τα κέντρα αισθητικής τις υπηρεσίες για την περιποίηση των νυχιών  

Μπορεί τα κομμωτήρια να κάνουν «πρεμιέρα» τη Δευτέρα, ωστόσο δεν ισχύει το ισχύει το ίδιο για τα κέντρα αισθητικής, αλλά ούτε και για τις υπηρεσίες μανικιούρ - πεντικιούρ εντός των κομμωτηρίων!

Το παραπάνω διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως ο ίδιος σχολίασε, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, «το κάθετι που ανοίγει, δημιουργεί κινητικότητα. Μπορεί να σηκώσει το σύστημα τα κομμωτήρια, οτιδήποτε άλλο προστίθεται θα είναι επιβαρυντικό. Δεν μπορεί να προστεθεί τίποτε άλλο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης.

«Όλες οι δραστηριότητες έχουν την ίδια σημασία, αυτό που άνοιξε κρίνουμε πως είναι αναγκαίο. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να προστεθεί τίποτα άλλο», διευκρίνισε ο κ. Παπαθανάσης, ο οποίος παράλληλα δήλωσε: «Τα ερωτήματα είναι πολλά. Εκείνο, όμως, που πρέπει να βλέπουμε είναι πώς μετράται η κινητικότητα πάνω στο ιικό φορτίο στην επιδημιολογική μελέτη που έχουμε και ανάλογα να κρίνουμε».

Έτσι, τα κέντρα αισθητικής την περίοδο των εορτών θα παραμείνουν κλειστά, ενώ τις υπηρεσίες του μανικιούρ και του πεντικιούρ δεν θα μπορούν να παρέχουν κατά το διάστημα αυτό ούτε τα κομμωτήρια.

Πώς θα επισκεπτόμαστε τα κομμωτήρια

Τα κομμωτήρια και τα κουρεία ανοίγουν τις πόρτες τους τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, θα έχουν δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Οι πελάτες θα μπορούν να μεταβούν σε αυτά μόνο με ραντεβού, ώστε να μην δημιουργείται συγχρωτισμός, αλλά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Στα κομμωτήρια έως 100 τ.μ. θα επιτρέπονται ως τέσσερις θέσεις εργασίας με ελάχιστη απόσταση τα δύο μέτρα
  • Μόνο τηλεφωνικά ραντεβού
  • Απαγορεύεται η αναμονή εντός του κομμωτηρίου
  • Μετακίνηση με την αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 2

Πηγή: ethnos.gr

(Φωτογραφία Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News