Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ξέρετε πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο;

Τι πρέπει να ξέρουν οι οδηγοί για τις μετακινήσεις με τα αυτοκίνητά τους

Μπορεί το lockdown να έχει χαλαρώσει λίγο με το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων, το επικείμενο άνοιγμα κομμωτηρίων, κουρείων και βιβλιοπωλείο και τη μέθοδο του click away, ωστόσο κανείς δεν πρέπει να παρασυρθεί και να μην τηρεί τα μέτρα που ισχύουν κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εξάλλου, το SMS στο 13033 συνεχίζει να ισχύει για τις μετακινήσεις μας. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται και οι έλεγχοι των Αρχών για την τήρηση των μέτρων. Μάλιστα, οι έλεγχοι για τις μετακινήσεις - όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα και στην Πρωτοχρονιά - θα ενταθούν ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα που θα δώσουν το λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Φυσικά περιορισμοί εξακολουθούν να ισχύουν και για την μετακίνηση με αυτοκίνητο ήδη από τον Νοέμβριο και καμία αλλαγή δεν έχει γίνει σ' αυτό το κομμάτι.

Δείτε, λοιπόν, πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο

Στο αυτοκίνητο επιτρέπεται μέχρι ένας επιβάτης εκτός από τον οδηγό σε ταξί και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης.

Σε περίπτωση που πρόκειται για οικογένεια με ανήλικα παιδιά ο περιορισμός δεν υπάρχει αφού, όπως τα μέλη μιας οικογένειας είναι όλη μέρα μαζί στο σπίτι έτσι θα είναι και στο αυτοκίνητο. Επίσης, μπορεί να υπάρχει και δεύτερο άτομο εφόσον χρειάζεται βοήθεια για να μετακινηθεί.

Ακόμη, επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

 

Σύμφωνα και με το ethnos,  η λειτουργία επιβατηγών υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού από και προς την εργασία επιτρέπεται μόνο με επίδειξη βεβαίωσης του εργοδότη και σχετικού δελτίου κίνησης, από το οποίο προκύπτει η διαδρομή του οχήματος, και υπό την προϋπόθεση της κάλυψης κατ’ ανώτατο όριο του 50% των διαθέσιμων θέσεων επιβατών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια