Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή στη χώρα - Πυκνή χιονόπτωση στον Παρνασσό

Ελλάδα
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή στη χώρα - Πυκνή χιονόπτωση στον Παρνασσό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, χιονίζει ασταμάτητα στον Παρνασσό

Στα «λευκά» ντύθηκε το χιονοδρομικό κέντρο στον Παρνασσό σήμερα και ήδη το ύψος του νέου χιονιού ξεπερνά τα 15 εκατοστά.

Η νέα κακοκαιρία εξελίσσεται και η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί τους κατοίκους σε Ικαρία, Σάμο, Λέσβο και Χίο, ώστε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου από την ΕΜΥ σχετικά με νέα μεταβολή που θα παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και τους πολύ ισχυρούς ανέμους, ως και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (11/12).

Ο καιρός αύριο Παρασκευή

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία χιονοπτώσεις αναμένονται αύριο στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τα βορειοδυτικά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ, ενώ βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές, σποραδικές καταιγίδες, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένονται την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αύριο στη χώρα, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά. Το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 14, στα δυτικά ηπειρωτικά από 9 έως 12, στη Θεσσαλία από 6 έως 13, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 7 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 16, στις Κυκλάδες από 12 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 17 και στην Κρήτη από 9 έως 19.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε νότιους και το απόγευμα θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 6 έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις από το μεσημέρι, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 2 έως 4 και τοπικά στις παράκτιες περιοχές τα 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιοανατολικοί 2 έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς.

Φωτογραφίες πηγή: facebook

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News