Lockdown: Αύριο στις 11 οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων

Οικονομία
Lockdown: Αύριο στις 11 οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επίσημες ανακοινώσεις Πέτσα - Γεωργιάδη για τα νέα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων

Αύριο στις 11 θα γίνουν τελικά οι ανακοινώσεις αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων ενόψει Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, αύριο Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου στις 11:00, με τη συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να παρουσιαστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί στην κυβέρνηση το άνοιγμα από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου των κομμωτηρίων, των συνοικιακών βιβλιοπωλείων, των εμπορικών καταστημάτων και των ανθοπωλείων με click away.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «όλοι πρέπει να δείξουμε αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας, αυτό το χρονικό διάστημα. Είναι κάποιες εβδομάδες κρίσιμες ακόμη μπροστά μας. Η σύσταση που έχουμε κάνει είναι να μείνουμε με την οικογένεια μας, το πολύ με μία ακόμη οικογένεια φίλων, γνωστών μας, κοντά στον κύκλο μας τέλος πάντων, ανθρώπων που το τελευταίο διάστημα συναναστρεφόμαστε. Κι έχουμε βάλει τον ορισμό των 9 ατόμων όχι για άλλο λόγο αλλά για ό,τι έχει να κάνει με τη διασπορά».

Πρόσθεσε ότι αρκετές εβδομάδες μείναμε σε καθεστώς lockdown θα παραμείνουμε έως τις 7 του μήνα στις βασικές μας δραστηριότητες. Εξέφρασε την ελπίδα αυτό το χρονικό διάστημα να το εκμεταλλευθούμε με σωστό τρόπο ώστε να μη θέσουμε σε κίνδυνο τις εβδομάδες από το Γενάρη και μετά. Γιατί, όπως είπε έχουμε μπροστά μας για πρώτη φορά μία αχτίδα αισιοδοξίας. «Ο εμβολιασμός φαίνεται ότι θα ξεκινήσει κανονικά, είναι η βασική μας ασπίδα απέναντι στον ιό. Ας φροντίσουμε να γίνει γρήγορα και ομαλά χωρίς προβλήματα, από το επιδημιολογικό φορτίο που μπορεί να υπάρχει» σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Υπενθυμίζεται πως νέα δεδομένα υπάρχουν στο άνοιγμα των κομμωτηρίων - το οποίο προανήγγειλε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών- καθώς "φρένο" στις εξελίξεις εβαλε με δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι τίποτα δεν έχει αποφασιστεί. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στις ανακοινώσεις του ΕΕΑ, είπε πως «το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έχει κάνει μια ανακοίνωση αλλά κακώς έκανε ανακοίνωση. Δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση».

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News