Ελλάδα

Lockdown: Προς τις 21 Δεκεμβρίου το άνοιγμα του λιανεμπορίου; - Εν αναμονή των ανακοινώσεων

Τι ενδέχεται να ανοίξει στις 14 Δεκεμβρίου;

Πιθανότατα δεν θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου τα καταστήματα του λιανεμπορίου, μετά και τις χτεσινές εισηγήσεις των ειδικών στην Κυβέρνηση.

Πάντως αύριο ή το αργότερο μεθαύριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, δίχως πλέον ν’ αποκλείεται το σενάριο για το άνοιγμα συγκεκριμένων μόνο καταστημάτων από την ερχόμενη Δευτέρα και όχι όλης της αγοράς.

Τι ενδέχεται να ανοίξει

Πρώτα στη λίστα είναι τα κομμωτήρια και τα κουρεία, ενώ εξετάζεται επίσης το σενάριο νa ανοίξουν μαζί και με συγκεκριμένους κανόνες κάποια εμπορικά καταστήματα, όπως βιβλιοπωλεία ή καταστήματα παιχνιδιών.

Άνοιγμα από τις 21 Δεκεμβρίου

Έτσι, τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν οριστικά από την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από τις 21 Δεκεμβρίου.

Κριτήριο σε κάθε περίπτωση είναι η κινητικότητα των καταναλωτών και ασφαλώς οι συγκεκριμένες κατηγορίες που προτείνεται ν’ ανοίξουν πρώτες έχουν – θεωρητικά, τουλάχιστον – μικρότερη κινητικότητα σε σχέση με τα εμπορικά καταστήματα, πολλώ δε μάλλον με τα πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα, η επαναλειτουργία των οποίων εξακολουθεί να είναι μετέωρη.

Πηγή: newsit.gr

(Φωτογραφία Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια