Ο καιρός Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά: Αναπτύσσεται ξανά ο «Ωμέγα» εμποδιστής – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Ελλάδα
Ο καιρός Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά: Αναπτύσσεται ξανά ο «Ωμέγα» εμποδιστής – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά - Τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Στην προδιάθεση του καιρού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έκανε αναφορά σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο μετεωρολόγος κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο μετεωρολόγος αφού μας ενημερώνει για την κακοκαιρία που έρχεται άμεσα και πιο συγκεκριμένα τις επόμενες ώρες, αναφέρει ότι τα Χριστούγεννα, ο καιρός θα είναι καλός, ενώ την Πρωτοχρονιά θα υπάρξει αλλαγή με πολύ κρύο.

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος αναφέρει:

«Χριστούγεννα με ήπιο καιρό - Κατεβαίνει κρύο την Πρωτοχρονιά.

Όπως όλα δείχνουν μέσα στην άλλη εβδομάδα αναμένουμε αλλαγή της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας όπου φαίνεται να σταματάει αυτή η "παρέλαση" των βαρομετρικών χαμηλών από τα βορειοδυτικά τμήματα της Ευρώπης προς τη χώρα μας.

Αυτό θα συμβεί διότι ο «ΩΜΕΓΑ» εμποδιστής δείχνει να αναπτύσσεται ξανά στα νότια τμήματα της Γηραιάς ηπείρου. Αυτό σε πρώτη φάση θα οδηγήσει ψυχρότερες αέριες μάζες προς τη χώρα μας για να πάμε σιγά σιγά σε πιο συμβατές με την εποχή θερμοκρασίες (πιο χαμηλές σε σχέση με αυτές των τελευταίων ημερών) μιας και θα επικρατήσει ο καιρός του βοριά.

Αυτό σημαίνει ότι θα υποχωρήσει η υγρασία και οι βροχές θα είναι πολύ λιγότερες και αυτές προς τα ανατολικά και νότια. Στη συνέχεια και αυτό το υπολογίζουμε να συμβεί τις ημέρες των Χριστουγέννων ο «ΩΜΕΓΑ» εμποδιστής φαίνεται να εμφανίζει μια μετατόπιση πιο ανατολικά με αποτέλεσμα ο καλός καιρός να έρθει από πάνω μας.

Καθώς τώρα θα πηγαίνουμε προς το τέλος του χρόνου - πρώτες ημέρες του νέου έτους, φαίνεται μια γενική αλλαγή στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία όπου το πεδίο υψηλών πιέσεων που εδώ και πολλές εβδομάδες δραστηριοποιείται στο ανατολικό βορειοανατολικό άκρο της Ευρώπης δείχνει να καταρρέει (πρόσκαιρα???) ανοίγοντας τον δρόμο στα βαρομετρικά χαμηλά, ενώ ταυτόχρονα στα βορειοδυτικά τμήματα της Ευρώπης όπου εδώ και αρκετές ημέρες αναπτύσσονται ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά που επηρεάζουν και τη χώρα μας, θα αναπτυχθεί ένα ισχυρό πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων. Αυτό θα ωθήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες νοτιότερα φτάνοντας μέχρι και τη χώρα μας.

Τα της τελευταίας παραγράφου αναφέρονται σαν τάση και δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εξέλιξη που περιγράφεται. Πιο σταθερά στοιχεία για τον καιρό των Χριστουγέννων θα μπορούμε να δώσουμε μέσα στην άλλη εβδομάδα.

Επισυνάπτονται χάρτες για τα κύματα κακοκαιρίας που αναμένουμε μέχρι και την Κυριακή. Καλό υπόλοιπο ημέρας φίλες και φίλοι μου!».

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

Φωτογραφία: Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News