ΜΕΘ: Άνοιξε τα μάτια ο 8χρονος με συμπτώματα Καβασάκι – Tι ζήτησε για τα Χριστούγεννα

Ελλάδα
ΜΕΘ: Άνοιξε τα μάτια ο 8χρονος με συμπτώματα Καβασάκι – Tι ζήτησε για τα Χριστούγεννα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζει τη νοσηλεία στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Μετά από ώρες αγωνίας, θετικά είναι τα νέα για τον 8χρονο ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, με συμπτώματα του συνδρόμου Καβασάκι. «Είναι καλά» τόνισε ο πατέρας του στον Alpha. «Ήταν μεγάλη η αγωνία μας αλλά τώρα χαμογελάμε» ανέφερε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του 8χρονου εμφανίζει σημαντική βελτίωση και οι γιατροί του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, τον αποσύνδεσαν από τα μηχανήματα.

Ο μικρός, που όπως τους είπε θέλει να γίνει αστροναύτης όταν μεγαλώσει, άνοιξε τα μάτια τους κι επικοινωνεί με τους γιατρούς και τους γονείς του.

Τι ζήτησε για τα Χριστούγεννα

Πλέον όλοι είναι αισιόδοξοι ότι ο μικρός μαχητής θα τα καταφέρει και θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του πριν από τα Χριστούγεννα και να ανοίξει το δώρο που θα του φέρει ο Άγιος Βασίλης. Αυτό άλλωστε ήταν και η έννοια του μέσα στη ΜΕΘ. Μήπως και ανοίξουν τα υπόλοιπα επτά αδέλφια του τα δώρα χωρίς εκείνον.

Τι συνέβη

Ο 8χρονος Γιάννης εμφάνισε πυρετό στις 30 Νοεμβρίου και μιας και ο πατέρας του είχε κορωνοϊό, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Εκεί υποβλήθηκε σε τρία τεστ που βγήκαν αρνητικά, όμως οι γιατροί του έκαναν και τεστ αντισωμάτων που έδειξε ότι είχε νοσήσει χωρίς να εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα.Ο ιός έριξε το ανοσοποιητικό του σύστημα και εμφάνισε την πολύ σπάνια επιπλοκή του μεταφλεγμονώδους συνδρόμου Καβασάκι.

Τα παιδιά που προσβάλλονται από τη νόσο Καβασάκι ή την ελαφρύτερη μορφή της εμφανίζουν προβλήματα εξανθήματα στο δέρμα, πυρετό, ανευρίσματα των στεφανιαίων στην καρδιά, καρδιακή ανεπάρκεια, χαμηλή πίεση, πόνο στην κοιλιά και διάρροιες.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: in.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News