Στρατιωτική άσκηση «Μέδουσα» - Μοναδικές εικόνες!

Ελλάδα
Στρατιωτική άσκηση «Μέδουσα» - Μοναδικές εικόνες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες από την εντυπωσιακή άσκηση «Μέθουδα 10» στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου

Ένα εντυπωσιακό βίντεο από την άσκηση «Μέδουσα 10» με την με την συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Η στρατιωτική άσκηση πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 και σκοπός της ήταν η συνεκπαίδευση και η προαγωγή της συνεργασίας των Μονάδων των πέντε χωρών.

Βίντεο από την κοινή άσκηση «Μέδουσα 10»

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην άσκηση «Μέδουσα 10» με 2 Φρεγάτες με τα οργανικά τους Ελικόπτερα, 1 Υποβρύχιο, 1 Αρματαγωγό, 4 Αεροσκάφη F-16 που μεταστάθμευσαν στην Αίγυπτο και 4 Αεροσκάφη F-16 που επιχειρούν από την έδρα τους, 1 ΑΣΕΠΕ, 1 Ελικόπτερο CHINOOK, 3 Ελικόπτερα AH-64, 1 Αεροσκάφος C-130 και προσωπικό Mονάδων Eιδικών Επιχειρήσεων.

ο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της DVDay παρακολούθησαν παρατηρητές από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, το Σουδάν, την Ιορδανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία και περιέλαβε επιχειρήσεις συνεργασίας Ναυτικού με Μονάδες Eιδικών Δυνάμεων και αμφίβιες ενέργειες, αεροπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις επιθετικών ελικοπτέρων.

Φωτογραφίες: intime

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News