Αλ . Τσίπρας: Στην δημοσιότητα το ενοικιαστήριο του σπιτιού στο Σούνιο - Προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Ελλάδα
Αλ . Τσίπρας: Στην δημοσιότητα το ενοικιαστήριο του σπιτιού στο Σούνιο - Προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά τα στοιχεία που παρέθεσε - Η απάντηση της ΝΔ

Με ανάρτηση του στο Facebook, στην οποία παραθέτει τα σχετικά έγγραφα, ο Αλέξης Τσίπρας δίνει στη δημοσιότητα τα σχετικά ενοικιαστήρια συμβόλαια, των εξοχικών κατοικιών που ενοικίαζε από το 2015, ώστε «να τελειώσει οριστικά αυτό το καλαμπούρι της λάσπης και της συκοφαντίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι επέλεξε τη λάσπη επειδή «αισθάνεται στριμωγμένος» και τον καλεί να δημοσιοποιήσει και εκείνος «τα μισθωτήρια συμβόλαια που τον αφορούν, τα έξοδα συντήρησης των δεκάδων ακινήτων που έχει στη κατοχή του και ειδικότερα για τα δάνειά του και τις σχετικές ρυθμίσεις αποπληρωμής».

Επιπλέον, προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη αν δεν ανασκευάσουν και αποκαταστήσουν την αλήθεια «όσοι την κακοποίησαν», όπως αναφέρει, με γραφόμενα και λεχθέντα περί σχέσης του με τη διαπλοκή, περί αγοράς βίλας εκατομμυρίων, περί ανακατασκευής της εξοχικής του κατοικίας από εισηγμένη στο χρηματιστήριο κατασκευαστική εταιρία έναντι ενός εκατομμυρίου για λογαριασμό του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως αν δεν το πράξουν, θα διεκδικήσει το ποσό «που δήθεν κόστισε η ανακατασκευή», για να το διαθέσει στον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης, τον ΕΔΟΕΑΠ, «που αυτές τις μέρες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα ενάντια στις απολύσεις που θα φέρει ο νόμος του κου Πέτσα».

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, ο κ. Μητσοτάκης «για να ξεφύγει από τη δημόσια κατακραυγή για την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, την καθημερινή εκατόμβη νεκρών και την πρωτοφανή έλλειψη ενσυναίσθησης του δράματος των πολιτών με τις φωτογραφίες της ανεμελιάς και του μοτοκρός στην Πάρνηθα, αποφάσισε να ρίξει στη μηχανή του κιμά την εξοχική κατοικία που νοικιάζω στη Λαυρεωτική, μήπως και αλλάξει την ατζέντα», ενώ παράλληλα τόνισε πως «απαντώ λοιπόν ευθέως, όχι στον εντολέα των δημοσιευμάτων, αλλά στον ελληνικό λαό που δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια. Στη διαδρομή μου, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη, ποτέ δεν είχα και δεν έχω να κρύψω τίποτα. Παραθέτω λοιπόν δημόσια τα σχετικά ενοικιαστήρια συμβόλαια, των εξοχικών κατοικιών που ενοικίαζα στη περιοχή από το 2015».

Αναλυτικά η δημοσίευση:

Η απάντηση της ΝΔ

Στη θέμα απαντά με ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Όπως αναφέρει:

"Αυτές κι αν είναι ευκαιρίες!

Ο κ. Τσίπρας ύστερα από 3 μέρες σιωπής εδέησε να μιλήσει για τη βίλα στο Σούνιο. Μας λέει λοιπόν ότι νοικιάζει ένα σπίτι 142 τετραγωνικών, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, σε οικόπεδο ενός στρέματος, μπροστά στη θάλασσα με 500 ευρώ τον μήνα! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο ιδιοκτήτης ξόδεψε 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για ανακαίνιση προκειμένου να «μπαίνει μέσα» ουσιαστικά με αυτό το χαμηλό ενοίκιο των πεντακοσίων ευρώ. Δηλαδή ξόδεψε 20.000 + ΦΠΑ τώρα για να εισπράξει 18.000 σε τρία χρονια και να πληρώσει και τον ΕΝΦΙΑ. Οταν μάλιστα είχε βάλει πωλητήριο στη βίλα έναντι 1.200.00 ευρώ!

Αν τη διαπραγμάτευση για τη βίλα την ειχε κάνει στις Βρυξελλες θα είχαμε γλιτώσει και το τρίτο μνημόνιο. Ποιόν νομίζετε ότι κοροιδεύετε κ. Τσίπρα; Αυτά τα παραμύθια δεν τα πιστεύουν ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ".

Απάντηση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Ν.Δ.

«Αντί για εξυπνάδες, να δημοσιεύσει και ο κ. Μητσοτάκης όλα τα μισθωτήρια και τις ρυθμίσεις για τα δάνειά του»

Τώρα που διαψεύστηκε η δήθεν αγορά βίλας εκατομμυρίων, η δήθεν ανακαίνιση εκατομμυρίων, το δήθεν ανύπαρκτο ενοικιαστήριο και ό,τι άλλη συκοφαντία εκστόμισαν για να αλλάξει η ατζέντα από την δραματική αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας, τώρα που με λίγα λόγια οι συκοφάντες βουλιάζουν στη λάσπη τους, η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης που τα ενορχήστρωσαν καθοδηγώντας τα γνωστά δημοσιογραφικά πιστόλια, ψάχνουν να βρουν δικαιολογίες.

Τώρα όμως είναι η ώρα της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Αντί για εξυπνάδες, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ακολουθήσει το παράδειγμα διαφάνειας και να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα μισθωτήρια συμβόλαια που τον αφορούν, συμπεριλαμβανομένου του ρετιρέ στο οποίο διαμένει στο Λυκαβηττό, τα έξοδα συντήρησης των 32 ακινήτων που έχει στη κατοχή του και όλα τα στοιχεία μαζί με τις σχετικές ρυθμίσεις αποπληρωμής για τα δάνεια ύψους 1,5 εκ που είναι στο όνομά του.

(Κεντρική Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News