Πέτσας: Ποιοι θα εξαιρεθούν για μετακίνηση σε άλλο νομό - Αλλαγές στη νυχτερινή κυκλοφορία

Ελλάδα
Πέτσας: Ποιοι θα εξαιρεθούν για μετακίνηση σε άλλο νομό - Αλλαγές στη νυχτερινή κυκλοφορία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα SMS στο 13033 θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Για όσους θα εξαιρεθούν από την απαγόρευση μετακινήσεων από Νομό σε Νομό, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στον ΑΝΤ1.

Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η αποστολή SMS θα εξακολουθήσει να είναι σε ισχύ και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου και τόνισε ότι θα επιτρέπονται τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους.

Ποιοι εξαιρούνται από τις μετακινήσεις

Αυτό που δεν θα επιτραπεί, όμως, είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, κυρίως δε για όσους έχουν εξοχικά.

Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και οι φοιτητές, αφού, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών

Αλλαγή και στο ωράριο της νυχτερινής κυκλοφορίας

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι συγκριτικά με το πρώτο lockdown η κίνηση είναι αυξημένη κατά 20%.

«Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας. Πρώτον γιατί μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, δεύτερον να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους», είπε σχετικά με την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, που τώρα είναι από τις 21:00.

Ειδική πρόβλεψη για τις γιορτές

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για διεύρυνση που θα ισχύσει το διάστημα των γιορτών, όταν θα είναι και ανοιχτή η αγορά, που ως φαίνεται θα είναι από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου.

Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Θα το δούμε όπως πλησιάζουμε, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες», είπε ο κ. Πέτσας.

Τι είπε για τις εκκλησίες

Ειδικά για τις εκκλησίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως θα γίνουν ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. «Δεν μπορεί να ανοίγει το λιανεμπόριο και να μείνουν κλειστές οι εκκλησίες. Αυτά είναι που θα συζητηθούν τις επόμενες 2-3 μέρες ώστε να ληφθούν αποφάσεις».

Πηγή: iefimerida.gr

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News