Ελλάδα

Βάνα Παπαευαγγέλου: «Εισηγούμαστε το άνοιγμα των σχολείων μετά τα Φώτα»

Γιατί οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν να μην ανοίξουν τα σχολεία στη χώρα μας

Ειδική μνεία για το άνοιγμα των σχολείων, έκανε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κ. Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «εισηγούμαστε το άνοιγμα των σχολείων να γίνει μετά τα Θεοφάνια», όπως διευκρίνισε μάλιστα, δύο είναι οι λόγοι που έκαναν τους λοιμωξιολόγους να πάρουν αυτή την απόφαση.

Ο πρώτος λόγος, όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου είναι ότι «παρά την υποτονική βελτίωση, στη χώρα, υπάρχει αύξηση εισαγωγών στις ΜΕΘ» και ο δεύτερος ότι «παρέμειναν μόνο εννέα ημέρες διδασκαλίας από τις διακοπές των Χριστουγέννων».  

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Παπαευαγγέλου «παρατηρούμε σταθερή πορεία της πανδημίας στη χώρα μας», χωρίς μεγάλες αλλαγές από την προηγούμενη εβδομάδα, με τη μείωση των κρουσμάτων, όπως τόνισε να είναι σταθερή.

Μάλιστα όπως είπε «παρατηρείται και μείωση των νέων εισαγωγών στα Νοσοκομεία», ανακοινώνοντας 1.251 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, ενώ 600 ασθενείς όπως είπε νοσηλεύονται 600 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας μας.

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Μικρότερη μείωση νέων κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη»

Μικρότερη μείωση των νέων κρουσμάτων καταγράφεται πλέον στην Αθήνα από ό,τι στην Θεσσαλονίκη καθώς η μείωση αυτή είναι 7-8% στην Αττική και 25% στην Θεσσαλονίκη εξήγησε κατά την αποψινή ενημέρωση ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης. Όπως επανέλαβε το ενεργά κρούσματα διατηρούνται και στις δύο περιοχές κάτω από τη μονάδα όσον αφορά τον δείκτη επιδημιολογικής παρατηρήσης RT.

Παρατήρησε ότι παραμένει χαμηλό το επιδημιολογικό φορτίο στα νότια της χώρας, αλλά υψηλό ακόμη σε άλλες περιοχές όπως η Λάρισα.

Αναφερόμενος στις ηλικίες είπε ότι σ' αυτές που υπάρχει μεγαλύτερη επίπτωση της νόσου είναι ηλικίες 40 με 65 ετών και στους 65 ετών και άνω.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια