Β. Κικίλιας: Εμβολιασμός κατ’οίκον για τον κορωνοϊό - Ποιους θα αφορά;

Ελλάδα
Β. Κικίλιας: Εμβολιασμός κατ’οίκον για τον κορωνοϊό - Ποιους θα αφορά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΕΣΥ συνεχίζει να πιέζεται σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας

Την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ από τον κορωνοϊό περιέγραψε τη Δευτέρα μέσω του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας. Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε μεγάλο προβληματισμό και την ανησυχία της κυβέρνησης και των επιστημόνων για την πανδημία στη χώρα, καθώς -όπως επισήμανε- η διασπορά συνεχίζεται στην κοινότητα, το ΕΣΥ πιέζεται, οι γιατροί είναι κουρασμένοι, ενώ βγαίνουν επιστήμονες παγκοσμίως και μιλούν για τρίτο κύμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα skai.gr, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «η χώρα είναι κλειστή ένα μήνα και από τις 1.305 ΜΕΘ που διαθέτουμε, οι 1.083 κλίνες COVID και non COVID είναι κατειλημμένες, ενώ επανέλαβε ότι για την αντιμετώπιση της κατάστασης με εντολή του πρωθυπουργού έχουν γίνει 7.000 προσλήψεις υγειονομικών.   Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι το εμβόλιο θα είναι ασφαλές, ελεγμένο από τους διεθνείς οργανισμούς φαρμάκων, δωρεάν και όχι υποχρεωτικό. Αναφερόμενος στους πολίτες που δεν μπορούν διαπιστωμένα να μεταβούν για εμβολιασμό -όπως άνθρωποι με αναπηρία- είπε ότι θα μεταβαίνουν σε αυτούς κινητές ομάδες, προκειμένου να κάνουν τον εμβολιασμό για covid.

Επίσης, όπως είπε στον ΣΚΑΙ ο Βασίλης Κικίλιας «θα υπάρχει η δυνατότητα με τη συνδρομή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο πολίτης σε κάθε γεωγραφική περιοχή να ενημερώνεται για την ώρα και το σημείο εμβολιασμού».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News