Lockdown: Το ΦΕΚ με όλα τα έκτακτα μέτρα για τις 7 - 14 Δεκεμβρίου

Ελλάδα
Lockdown: Το ΦΕΚ με όλα τα έκτακτα μέτρα για τις 7 - 14 Δεκεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσιευτήκαν στο ΦΕΚ τα έκτακτα μέτρα, αλλά και τα πρόστιμα, της νέας παράτασης του lockdown

Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) δημοσιεύτηκαν τα έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο 7 Δεκεμβρίου και για μία εβδομάδα (14 Δεκεμβρίου).

Το ΦΕΚ παρουσιάζει όλα τα μέτρα και τα πρόστιμα, αλλά και πως πρέπει να τηρούμε τις κοινωνικές αποστάσεις τόσο στα σουπερ μάρκετ, όσο και κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης. 

Παράλληλα περιγράφονται όσα ισχύουν στην εργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και το ωράριο, ενώ είναι υποχρεωτική προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό και η λειτουργεία με το ελάχιστο αναγκαίο προσωπικό εκτός τηλεργασίας. Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, είναι υποχρεωτική η απόσταση τουλάχιστον ενάμιση μέτρου, στους χώρους εργασίας και η διενέργεια συναντήσεων εργασίας πραγματοποιείται τηρουμένης της απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά (7) ατόμων.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, παραμένουν σε αναστολή όλες οι επιχειρήσεις εκτός από τα καταστήματα πώλησης καπνικών και ψιλικών προϊόντων, τα οποία λειτουργούν έως τις 20.30. Τα περίπτερα δύνανται  να λειτουργούν είκοσι τέσσερις (24) ώρες.

Ακόμη, επιτρέπεται το άνοιγμα των εποχικών και συγκεκριμένα η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης με κύριο κωδικό αριθμό δραστηριότητας (ΚΑΔ) κατά την 4η Δεκεμβρίου 2020 αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, ως εξής: α) Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα/ΚΑΔ 47.59.56.16, β) λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων/ΚΑΔ 47.65.67.02, γ) λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά/ΚΑΔ 47.65.67.06, δ) λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κ.λπ./ΚΑΔ 47.65.67.07.

Για τις μεταφορές, επιτρέπεται μέχρι ένας (1) επιβάτης πλέον του οδηγού σε επιβατηγό οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγό ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα καθώς και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό του ν. 4093/2012 (Α' 222). Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν α) ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή β) άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Μέχρι δύο (2) άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου BAN οχήματα που κυκλοφορούν σύμφωνα με την υπ' αρ. 61512/2900/11.12.2002 απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών (Β' 1548). Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Εξαίρεση από την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε Ε.Ι.Χ. όταν επιβαίνουν μόνο ο/η οδηγός, σύζυγοι/συμβιούντες και συγγενείς α' και β' βαθμού.

Ολόκληρο το ΦΕΚ:

(Φωτογραφία INTIMΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News