Ελλάδα

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη με Τσιόδρα, Χρυσοχοϊδη, Χαρδαλιά - Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

Έξι οι περιοχές στο επίκεντρο της πανδημίας

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην οποία συμμετείχε ο καθηγητής κ. Σ. Τσιόδρας, ο υφυπουργός Π.Π. και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης, καθώς και τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την βέλτιστη διαχείριση της κατάστασης και την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.  

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον ιστότοπο eleytherotypo.gr, ευρεία τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας πραγματοποιήθηκε σήμερα από το κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, καθώς και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Στην τηλεδιάσκεψη επίσης έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και όλοι οι δήμαρχοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας, ενώ αναμένεται άμεσα εντατικοποίηση των ελέγχων στις περιοχές αυτές. Επιπλέον, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες σειρά rapid test σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες των εν λόγω Περιφερειακών Ενοτήτων. Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επεσήμανε την ανάγκη για εντατικοποίηση της ενημέρωσης και ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων των περιοχών αυτών επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια